Konstrundan 4-5 maj

03

maj

Nu i helgen, 4-5 maj arrangeras årets Konstrunda! Allt började med intresseföreningen Norra Vätterbygdens konst och kulturförening startade igång denna trevliga tradition 1997. Detta år var det 11st konstnärer som medverkade. År 2004 bildades föreningen Norra Vätterns Bild och Form konstnärer som då tog över ansvaret att arrangera konstrundan. Nya föreningens 140 medlemmar är alla konstnärligt verksamma. I år kommer konstrundan att ha 111st utställare vid totalt 60 olika stopp. Föreningen arbetar även mycket aktivt med andra konstnärer över länsgränserna.

Klicka här för att se årets program!

Inne i konsthallen i Sjöängen, Askersund kan du som besökare få en bra överblick av alla konstnärer då alla utställare finns representerade med var sitt verk där. Så vet du inte var du ska börja- välkommen hit för att få en överblick och tips om vilka konstnärer som passar dig bäst!

Här kommer ett litet smakprov på ett av helgens utställningar, stopp nr 15 vid Norra Kärra 535 i Åmmeberg! 
Årets utställare på Stopp nr 15 är Lena Herö målning (blandteknik),  Kenneth Wide målning (olja, akryl), Ylva Sager målning & collage (gouache) och Anna Gärberg skulptur (stengods).

Bild från stopp nr 15 vid årets konstrunda.

Konstrundan finansieras främst via det årliga lotteriet där alla konstnärer och konsthantverkare fått skänka ett verk. Det finns många olika konsthantverk med något som passar för alla.

Årligen delas även ett stipendium ut till en ung vuxen för att uppmuntra och utveckla sitt intresse för fortsatt arbete inom konst/konsthantverk. 2018 års stipendiat var Iris Bengtsson kommer att ställa ut på Ringgatan i Motala under konstrundan.

Till hösten återkommer även den populära medlemsutställning ”Höstsalongen” där konstföreningen har en utställning i konsthallen på Sjöängen. I år är temat ”Land”, så håll utkik efter höstsalongen som har premiär den 31 augusti!

//Sofia & Lasse