Konstrundan 29 april – 1 maj

28

apr

I år arrangeras konstrundan för 20:e gången mellan 29 april och 1 maj! Allt började med intresseföreningen Norra Vätterbygdens konst och kulturförening startade igång denna trevliga tradition 1997. Detta år var det 11st konstnärer som medverkade. År 2004 bildades föreningen Norra Vätterns Bild och Form konstnärer  som då tog över ansvaret att arrangera konstrundan. Nya föreningens medlemmar är alla konstnärlig verksamma.

GlaskonstVäst

Idag är Norra Vätterns Bild och Form konstnärer  en stor förening som växt enormt under de senaste åren. Nu har föreningen ca 140 medlemmar varav 84st som ställer ut på årets 68 olika stopp. Dessutom finns ett 20-tal gäster som kommer utifrån och gästar medlemmars utställningar. Föreningen arbetar även mycket aktivt med andra konstnärer över länsgränserna.

KeramikKonstrundan-hörn

Inne i hamnkontoret i Askersunds hamn finns en utställning där du får en överblick och där alla konstnärer finns representerade med varsitt verk. Så vet du inte var du ska börja- välkommen hit för att få en överblick och tips om vilka konstnärer som passar dig bäst! Nytt för i år är att det finns olika konstslingor med oväntade konstverk ute i naturen.

Konst1

trädkonst

Konstrundan finansieras främst via det årliga lotteriet där alla konstnärer och konsthantverkare fått skänka ett verk. Det finns många olika konsthantverk med något som passar för alla.

Vinster i 2016 års lotteri
Exempel på vinster i 2016 års lotteri

 

Årligen delas även ett stipendium ut till en ung vuxen för att uppmuntra och utveckla sitt intresse för fortsatt arbete inom konst/konsthantverk. 2015 års stipendiat var Hedvig Wissting från Motala som kommer ställa ut på Stjernsunds slottscafe under konstrundan.

IMG_7479

I höst kommer det att vara en medlemsutställning från konstföreningen som invigning av nya konsthallen i Sjöängen, håll utkik efter höstsalongen som har premiär 3 september!

 

/ Linda & Sofia