KSAU på företagsbesök

23

mar

Hösten 2015 startade vi igång projektet ”100 företagsbesök innan midsommar” där jag tillsammans med representanter från kommunstyrelsen fick möjliget att besöka många av er företagare! Detta projekt var mycket uppskattat av både företagare och politiker för att vi fick chansen att lära av varandra, lyfta viktiga frågor och skapa förståelse för olika verksamheter. Besöken har därefter rullat på och vi har även utökat med att flera chefer inom kommunens förvaltningar har också varit med på besök!  Nu under våren när det är valår kommer många politiker att besöka er företagare på egen hand och sen till hösten igen är tanken att jag kommer fortsätta med besöken på samma sätt som tidigare då jag ser stort värde med dialogen i dessa besök!

I veckan hade kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU näringslivstema och då fick vi förmånen att besöka Melanders Entreprenads nya lokal! Tommy Melander startade sitt företag 2015 som enskild firma men har idag övergått till AB och har  fem anställda. Företaget erbjuder olika byggtjänster, kamininstallationer, putsning m.m. De är även utökat verksamheten med att bli återförsäljare av kök, fönster och  sprutisolering. Under vårt möte diskuterade vi bland annat olika möjligheter och svårigheter med att starta eget och hur vi som kommun skulle kunna bidra till att fler vågar ta det steget. Vi diskuterade även utmaningar som rekrytering och hur små företag ska kunna växa. Många bra tankar och idéer lyftes under mötet som vi ska ta med oss i fortsatt arbete! Om du har någon fråga som du vill lyfta med kommunstyrelsen och mig är du varmt välkommen kontakta mig så kommer vi mer än gärna ut på ett besök!

Önskar er alla en trevlig helg!

//Sofia

 

PS. Du har väl inte missat att boka in Askersundsmässan 21-22 september? Här hittar du mer information om mässan och kontakt för intresseanmälan!