Kumlabor flyttar till Hammarterrassen

07

sep

Namn: Maria Sangve. Familj: Maken Dennis Beckman, vuxna  barn och barnbarn. Bor: Villa på Hammarterrassen. Yrke: Egenföretagare som jobbar med utveckling av företag och människor. Intressen: Båtliv, natur och skog, Vättern.

Maria: ”Askersund är en aktiv och vacker liten stad”

Maria och Dennis är nyinflyttade entreprenörer i Askersunds kommun som längtat efter båtliv i Vättern. I slutet av april bestämde de sig för att slå till och köpa visningshuset som Inga-Lill och Mikael Gilbertsson byggt. De har varit intresserade av att bygga i området tidigare och tack vare ett spontanbesök på Hammarterrassen  kände de att huset som redan stod inflyttningsklart skulle passa dem perfekt.

Trots husförsäljning, flytt och arbetet med företaget tog Maria sig tid att träffa mig (Linda Stenmark), Sofia Fredriksson och Erling Johansson från kommunstyrelsen för att säga hej och berätta om hennes företag och planer på Hammarterrassen.

Var bodde ni tidigare?
– Vi bodde på en hästgård med 3 hektar mark i Kumla. Det kändes lite mycket nu när barnen blivit stora och vi har varsitt företag att sköta.

Vad var det som fick er att flytta till Hammarterrassen?
– Vi ville till Vättern och tyckte att storleken på tomten och sättet man har bevarat skogen här ute är unikt. Man bor både sjönära och skogsnära och det tilltalar oss.

Hammarterrassen, utsikt
Utsikten från Maria och Dennis vardagsrum, med fantastisk natur och Vätterns skärgård.


Kommer du att pendla till Kumla eller flyttar du med företaget?
– I nuläget arbetar jag i Kumla men vill flytta över företaget hit och bygga ett kontor på tomten. Just nu ser vi och grannarna över möjligheten att ansluta oss till fibernätverk här ute, vilket är en förutsättning för att kunna arbeta med det jag gör.

Vad är det du arbetar med?
– Mitt företag heter Constit och jag jobbar med utveckling av företag och människor genom att analysera verksamhet, behov och mål, för att sen med trygga smarta modeller i Excel, förändrade arbetssätt och via utbildning  skapa större lönsamhet och arbetsglädje.

Vad tycker du är det bästa med Askersund?
– Askersund som sådant är ju en fantastisk vacker liten stad som är väldigt aktiv. Vi vill åt småstadskänslan med unika butiker och bra produkter. Jag tycker inte om gallerior som är opersonliga och inte ger samma fina service som här i Askersund.

På sommaren har vi det så bra att vi kan ta båten från Hammarterrassen in till stan och handla eller bara äta glass. Det är en frihetskänsla.

Maria vid nya huset på Hammarterrassen
Villan som tidigare fungerade som visningshus.

 

Vi hälsar Maria och Dennis varmt välkomna till Askersunds kommun!

/Sofia & Linda

 

Fler bilder från Hammarterrassen:

Hammarterrassen båthuset skylt

Hammarterrassen båtbrygga

Hammarterrassen utsikt

Hammarterrassen

Hammarterrassen Bo vid vattnet