Kunglig glans på turistbyråns invigning!

10

nov

På onsdagskvällen fortsatte festveckan på Sjöängen med att den nya Turist- & Evenemangsbyrån invigdes. Bandklippning, folkdans och lansering av årsbok om kungafamiljen var några av ingredienserna.

Det kungliga temat mötte det stora antalet besökare direkt, när de fick varsin pralin i form av en kungakrona. Dessutom fick alla varsin serpentinrulle att använda i samband med den högtidliga bandklippningen. De som hade fått den äran att klippa bandet var två representanter för Zinkgruvan Mining AB, personalchefen Per-Anders Ivarsson och kommunikatören Monica Andersson.

 

Invigning Turistbyrån i Askersund
Monica Andersson och Per-Anders Ivarsson från Zinkgruvan Mining. Foto: Lars-Ivar Jansson.

 

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Turist- & Evenemangsbyrån, inte minst när det gäller Knalla turistgruva, så det är väldigt kul för oss att vara här ikväll, sa Monica Andersson.

Turiststrategen Malin Wistrand hade först hälsat alla besökare välkomna till den nya turistbyrån.

– Vi flyttade hit i oktober och nu börjar allt falla på plats, så nu är vi väldigt glada att kunna hälsa er alla välkomna på den här invigningen.

 

Invigning Turistbryån i Askersund
Monica Andersson, Malin Wistrand och Per-Anders Ivarsson. Foto: Lars-Ivar Jansson.

 

Norra Vätterbygdens folkdansgille stod för dansuppvisning innan bokförlaget Bild & Kultur från Skyllberg presenterade den rykande färska boken ”Det kungliga året 2016”.

– Det är andra året vi har fått förtroendet att göra den här boken och det är himla kul att få komma hit och presentera den. En sak har vi hela tiden vetat, den 9 november ska boken vara klar, för då ska vi presentera den här på Turistbyråns invigning, sa bokens redaktör och författare Maria Gunnarsson.

 

Invigning Turistbyrån i Askersund
Åsa Karlsson, Erik Gunnarsson och Maria Gunnarsson. Foto: Lars-Ivar Jansson.

 

Tack alla som kom till evenemanget!

/Linda

 

Fler bilder från kvällen:

Invigning Turistbyrån i Askersund
Madeleine Andersson och Erik Gunnarsson. Foto: Lars-Ivar Jansson.

 

Invigning Turistbyån i Askersund
Maria Gunnarsson. Foto: Lars-Ivar Jansson.

 

Invigning Turistbyrån, Askersund
Petra Gustafsson och Åsa Karlsson. Foto: Lars-Ivar Jansson