Må bra med Göran & Heléne

För två år sedan flyttade Heléne Gustafsson och Göran Aldman till Åsbro efter många år i Göteborg. Göran har sagt i minst 30 år att han ska flytta till Åsbro och för två år sedan bestämde de sig och flyttlasset bar iväg… Hur kommer det då sig att Göran så gärna ville flytta till Åsbro? Jo, hans pappa är född i Kumla och de hade ett sommarhus i Åsbro som Göran alltid tyckt väldigt mycket om. Numera är detta sommarställe parets åretruntbostad och delvis även deras arbetsplats.

Hus-Helen-och-göran

Både Heléne och Göran driver eget företag och samarbetar med olika föreställningar. Heléne driver företaget AAM Väl & Ve. Hon arbetar med musik och friskvård, och även musik som friskvård. Bland annat erbjuder hon körsång på arbetsplatser som tex en workshop på en personaldag.

Körsång frisätter må-bra-hormoner som oxytocin, ger energi, sänker blodtrycket och ger ett lugn. Körsången bidrar även till att många medarbetare känner sammanhållningen och det blir en ”vi-känsla”. Körsång räknas som friskvårdsaktivitet och är avdragsgillt när det erbjuds till alla på arbetsplatsen berättar Heléne.

Just nu arbetar hon med ett spännande projekt där hon är på olika asylboenden och jobbar med körsång för att träna svenska språket. Projektet är mycket uppskattat av alla deltagare. Hon arbetar även som pianolärare på Kulturskolan i Hallsberg.

Göran som tog dem båda till Åsbro driver även han ett företag, sin enskilda firma Göran Aldman. Han är dr i biologi och lärare. Idag hjälper han skolor och företag med pedagogisk utveckling såsom motivation, kvalitetssäkring, formativ bedömning, muntlig presentation eller utvärderingar.

Attvaraenaskersundare-Heléne-Gustafsson-och-Göran-Aldman

Tillsammans ger de även olika föreställningar där de båda sjunger, Heléne pratar om friskvård och välmående och där Göran kompletterar med miljö och hur hjärnan fungerar. Förra sommaren visades föreställningen ”För kärlekens skull” och i sommar följs den upp med föreställningen ”Nu- inte sen” med sång, stämsång med piano och gitarr kombinerat med en dialog om miljö, klimat, vårt liv och vikten av att må bra. Du kan se dem runt om i landet bland annat Falkenberg, Falköping, Göteborg och även på Talludden i Åsbro. Håll utkik!

//Sofia