Magnus Johansson, en världsvan hemvändare.

11

mar

Namn: Magnus Johansson. Familj: Sambon Maria och barnen Ludvig 5 år och Maja 3 år. Bor: Rönnestorp. Yrke: Försäljningschef på Nolato i Hallsberg. Utbildning: Maskiningenjör. Intressen: Hemmaprojekt typ snickra, fixa och dona, golfa och vara ute i naturen.

”Bygden här är fantastisk!”

Jaha, då har jag gjort min första bilintervju! Två trevliga timmar spenderade jag med Magnus Johansson när han åkte mellan möten i Kista och Hallsberg. Vi pratade om jobb, fritid, mål, visioner, barn och livet i allmänhet. Och skrattade. Oj, vad vi skrattade!

Magnus är född och uppvuxen i Rönneshytta, ca 1 mil utanför Askersund. Barndomen kantades av ett stort fotbollsintresse och att umgås med sina kamrater på samma gata, som än idag är några av Magnus närmaste vänner. Efter gymnasiet flyttade Magnus till Örebro och utbildade sig till maskiningenjör på universitetet. Därefter har han arbetat på flera olika platser runtom i Sverige. Nu är han försäljningschef på Nolato i Hallsberg och jag är väldigt nyfiken på varför Magnus och hans sambo Maria valde att flytta tillbaka till Rönneshytta.

Hej Magnus! Du arbetar i Hallsberg och reser mycket både i Sverige och utomlands i jobbet. Många skulle säkert bosätta sig i en lägenhet i stan, precis bredvid tågstationen. Varför valde ni att bosätta er på landet i Rönneshytta?
– Ha ha, ja eller egentligen borde vi bo i ett hus bredvid Arlanda! Men nej, när jag träffade Maria bodde vi båda i Örebro och det tog inte lång tid för oss att inse att vi ville ha mer yta, både inomhus och utomhus. Jag är ju från Rönneshytta och älskar samhället, naturen och gemenskapen där. Det gjorde Maria också. Hon kommer från Askersund från början, så hon kände till Rönneshytta innan flytten.

Rönnestorp

Hur lång tid tog det att hitta huset?
– Till en början bodde vi i en lägenhet här, medan vi letade hus. Det tog ungefär ett halvår innan vi hittade vårt hem med tillhörande mark och skog. Det är, eller kanske snarare var, en gammalt timmerhus från mitten av 1800-talet. Det fanns ingen toa eller andra nymodigheter och skicket var väl inte det bästa. Vi har rivit, byggt om och byggt till!

Hur lång tid tog det att renovera huset?
Det tog ganska exakt två år. Vi blåste ut hela det gamla huset, plus byggde ut 90 kvm. Vi kämpade hårt ett tag. När det var klart tänkte jag ”jaha, vad ska jag göra nu då” ha ha! Nej då, det kändes väldigt bra. Jag skulle dock inte tveka att göra samma resa en gång till. Nackdelen är att man inte kan vara helt närvarande med familjen, men det tar jag igen nu!

Rönnestorp

Rönnestorp

Rönnestorp

Har du något motto?
– Nja…ett motto…jag vet inte. Jag blir lätt rastlös när jag inte har någonting att göra och vill ha många järn i elden. Jag ser helt enkelt till att hålla mig sysselsatt. Är det ett motto? *skratt*

Vad gör du och familjen på fritiden?
– Vi trivs väldigt bra att ha nära till naturen. Vi brukar packa matsäck, grilla korv och leka med våra barn i skogen. Sist byggde vi en koja. Sedan O’Learys öppnade brukar vi bowla en hel del också. Och bada, barnen älskar att bada.

Koja

Barnen

Har du något smultronställe?
– Jag måste nog säga att hemmet är mitt smultronställe. Jag reser ju så mycket i jobbet och pendlar mellan flygplatser, så semester för mig är lika med att vara hemma. Maria skulle nog gärna resa mer när vi är lediga tillsammans, men min personliga favoritplats är hemma.

Vad är det bästa med Rönneshytta?
– Det finns en anda i samhället att hjälpa varandra. Det är trevlig stämning här och vi har närheten till Askersund och Örebro, varuhuset, härliga grannar, skolan och skog och natur utanför dörren. Det händer mycket i Rönneshytta och det är aktiviteter året runt, för både barn och vuxna. Det är mycket tack vare föräldraföreningen och byalaget. De anordnar kräftfiske, tipspromenader, pulkaåkning och en massa annat kul. De tar gärna emot förslag och vill man arrangera något hjälper de till. Föreningslivet är levande och vi har nära till skolan. Bygden här är fantastisk. Här finns allt vi egentligen behöver. Vi saknar ingenting.

Vi gillar såklart att åka till storstan också, men faktum är att när vi bodde i Örebro nyttjade vi inte staden och fick istället en begränsad vardag. Nu är vardagen lättare och vi kan njuta av att åka in till stan emellanåt.

Rönnestorp på kvällen
Vill du också bo på landet? För mer information om bostäder och tomter, klicka här!