Många askersundare ville ge bort en extra julklapp!

20

dec

Det finns många sätt att skapa julstämning på, men frågan är om inte Alexandra Schützer på Salong Prospero har kommit på ett av de bästa. Med uppmaningen ”Ge bort en extra julklapp” ville hon tillsammans med sina kollegor i Askersund i Centrum skapa lite guldkant på julen för familjer med begränsade ekonomiska möjligheter, detta genom att uppmana allmänheten att just ge bort en extra julklapp. Och gensvaret blev enormt.

– Vi fick in sjukt mycket julklappar, askersundarna har verkligen ställt upp på ett fantastiskt sätt, säger Alexandra Schützer.

Hon är ganska ny som medlem i Askersund i Centrum och inför julen funderade hon på olika sätt att bidra.

– Det är ju många i Askersund som gör mycket redan på olika sätt, men eftersom jag själv har barn gick tanken till barnfamiljerna. Jag och Lea Rauch, AiC:s centrumledare, bollade lite idéer och kom fram till att vi skulle uppmana folk att ge julklappar.

Alexandra Schützer

Sagt och gjort. Kontakt togs med Familjecentralen, anslag sattes upp och inlägg delades flitigt i sociala medier. De som ville skänka julklappar uppmanades ange till vilken åldersgrupp presenten var avsedd och om den var till en pojke eller flicka (om den inte passade till båda). Gåvorna kunde lämnas hos Alexandra på Salong Prospero eller hos butiksgrannen Askersunds Skoshop.

– De har lite längre öppettider än oss. Jag tyckte att jag hade fått in massor av paket, men sedan visade det sig att de också fått in mängder. Min minibuss var full när jag körde till familjecentralen med julklapparna!

På Familjecentralen, som förmedlat julklapparna vidare till barnfamiljer i kommunen, är man oerhört tacksam över Alexandras och Askersund i Centrums initiativ.

– Vi i arbetsgruppen här på Familjecentralen känner oss helt tagna av all givmildhet, vi blev lite överrumplade. Vi hade inte förväntat oss att det skulle vara i den här omfattningen, vi fick agera jultomtar och dela ut klapparna till familjer! Det här är verkligen ett fantastiskt initiativ som vi vet har stor betydelse för många familjer, säger Ann Magnusson, enhetschef på Familjecentralen.

Med det här inlägget vill vi på bloggen passa på attönska God jul och Gott Nytt år till alla! Vi ses igen en bit in på det nya året!

/Lars-Ivar och Sofia