Marie ser fram emot jobbet som kommunchef!

04

jun

Den 19 augusti börjar Askersunds nya kommunchef Marie Hillman på sitt nya jobb. Efter drygt tio år som ekonomi- eller kommunchef i olika kommuner i grannlänet Östergötland blir det nu en återkomst för Marie till Askersund. Och för den som vill stifta bekantskap med henne innan sommaren finns chansen på nationaldagen den 6 juni. Då håller hon tal i Askersunds hembygdsgård!

Åren 2005-2007 arbetade Marie Hillman som redovisningsekonom i Askersunds kommun och när chansen kom att söka sig tillbaka hit tvekade hon inte.

– Jag trivdes väldigt bra i Askersund med både jobb, kolleger och själva staden och omgivningarna. Askersund är ju en väldigt vacker plats. Det känns lite som att komma hem nu, säger hon.

Närmast från Ydre

Närmast kommer hon från jobbet som kommunchef i Ydre i södra Östergötland och dessförinnan har hon varit ekonomichef i Söderköping och Vadstena. Och att ha en bakgrund som ekonom är förmodligen ingen nackdel, med tanke på den framtid som väntar i Askersunds kommun.

– Askersunds kommun står precis som de flesta svenska kommuner inför stora utmaningar. Men jag föredrar att fokusera på det som vi har, våra tillgångar. Och det är vår personal, alla kompetenta människor som arbetar i kommunen. Det är framförallt det jag ser fram emot nu, att börja lära känna dem, säger Marie Hillman.

Bor i Motala

Hon bor i Motala tillsammans med sin man och de har tillsammans två vuxna söner. Fritiden ägnar hon gärna åt att umgås med familj och vänner.

– Ett annat stort intresse är körsång. Jag har sjungit i kör i över 40 år, det är verkligen givande för både kropp och själ, det vill jag inte vara utan. Jag gillar även att arbeta i trädgården och promenera i naturen.

När Bo i Askersund intervjuar Marie några veckor efter att det blev klart att hon skulle få tjänsten ska hon inom kort vara med på sitt första möte i Askersunds kommun, ett arbetsgivarforum där ett antal chefer i kommunen medverkar.

– Nu börjar jag verkligen bli sugen på att börja här i Askersund, att lära känna verksamheterna och alla människor!

Den här artikeln var publicerad i Bo i Askersund nummer 2-2019, som kom ut 31 maj. 

/Lars-Ivar