Musikalsatsning på Norra Vätterns Musikskola!

20

dec

Norra Vätterns musikskola har fått 250 000 kronor av Statens kulturråd för ett musikalprojekt under 2017. Projektet kommer att genomföras tillsammans med Lerbäcks teater och ska bland annat resultera i en musikalföreställning i oktober 2017.

Tack vare bidraget från kulturrådet kommer Norra Vätterns Musikskola tillsammans med Lerbäcks teater att kunna erbjuda ett musikalprojekt som ett valbart ämne under 2017. Musikalprojektet riktar sig till barn och ungdomar i Askersunds kommun i årskurserna 6-9. Yngre och äldre elever kan komma att tas in i mån av plats.

– Vi sökte pengar från kulturrådet för att kunna utöka vår verksamhet inom områdena dans och teater, eftersom vi vill kunna erbjuda andra konstformer för eleverna i Askersunds kommun. Det kommer att finnas ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller, säger Andreas Strömbäck på Norra Vätterns musikskola.

Preliminärt räknar musikskolan med att musikalprojektet ska starta vecka 12 och siktet kommer att vara inställt på sista helgen i oktober.

– Då kommer vi att bjuda på en musikalföreställning med mycket sång, dans och musik, säger Andreas Strömbäck.

 

Kul va? 🙂

Linda