Nästa vecka: Jobbmässa och företagsfrukost

10

feb

Nästa vecka blir en spännande vecka! På tisdag 14 februari händer det saker från morgon till kväll där kommunen och det lokala näringslivet har saker på gång tillsammans. Från klockan 7 till 9 är det nypremiär för Utvecklingscentrums företagarfrukostar och mellan klockan 16.30 och 19 arrangeras en jobbmässa.

handslag-446x335

Jobbmässa

Jobbmässan är ett sätt att skapa direktkontakt mellan lokala arbetsgivare och arbetssökande och totalt medverkar tolv aktörer, såväl kommunen som stora och små företag. Det är de lokala företagen som har efterfrågat att Utvecklingscentrum ska dra igång en sådan här mässa i det mindre formatet, efterfrågan på både sommarvikarier och annan personal är stor hos många av våra lokala arbetsgivare.

Totalt kommer det finnas över 260 lediga tjänster hos de arbetsgivare som är med på mässan. Det gäller främst sommarjobb, men även andra typer av tjänster!

Företag som finns representerade är: Zinkgruvan Mining AB, Munksjö Aspa Bruk AB, Hasopor i Hammar AB, Sandarna Transport, Gunvor by Heart, Askersunds citycamping, ICA, Frösunda omsorg, Askersunds golfklubb, Pollyworks Scandinavia AB, Tage Rejmes Lastvagnar, Åsbro Kursgård AB, Alp naering Sverige AB och Askersunds kommun.

(Vill du som företagare vara med men missat att anmäla dig, maila sofia.fredriksson@askersund.se så löser vi självklart det!)

Axplock av de olika tjänster som erbjuds, både sommarjobb och tillsvidaretjänster:

Maskinförare för lastning och transport, processoperatörer, kassa/servicepersonal, personal till chark och färskvaror, sjuksköterskor, personliga assistenter, undersköterskor, barnomsorg, turiststrateg, planarkitekt, administratörer, lastbils-och bussmekaniker, demoförsäljare, receptionist, kökspersonal, lokalvårdare, banarbetare till golfbanan och många fler!

Utöver arbetsgivarna medverkar även Arbetsförmedlingen, som bland annat finns med för att granska och ge tips om CV.

Jätteroligt att så många företag och tjänster finns på plats så kom och mingla, knyt kontakter och tipsa gärna familj, vänner och bekanta! 🙂

Frukost-460x335

Företagsfrukost

På morgonen den 14 februari är det dags för premiären av nya företagsfrukostarna! Frukostarna kommer vara uppbyggda kring tre teman, nätverk, affärer och utbildning. Företagarfrukosten hålls i Sjöängen och arrangeras av Utvecklingscentrum är ett samarbetsorgan mellan Askersunds kommun och företagarorganisationerna Askersund i Centrum, LRF och Företagarna.

 

Program för morgonen:

Kl 7.00-7.30 är det drop-in frukost och 7.30 kör vi igång programmet! Kaisa Edenvik, regionchef för företagarna och jag kommer guida er genom denna morgon som bland annat kommer bjuda på nätverkande, inspiration från Hammars Bryggeri AB:s nystart, kommunnytt med kommunchef Madeleine Andersson och kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson samt inbjudan till Affärsexpedition. Företagsorganisationerna Askersund i Centrum, LRF och Företagarna berättar även om vad som är pågång under våren!

 

På onsdag är det dessutom dags Entreprenörskapsforums årliga konferensdag i Örebro som lyfter entreprenörskap och innovation som vi ska delta på! Denna gång kommer fokus ligga på det regionala perspektivet med frågor som kompetensbehov, företagsstöd, exportstrategier, integration, betydelsen av en attraktiv miljö för regional tillväxt, främjandeinsatser för nyföretagande och sysselsättningstillväxt.

 

En spännande och rolig vecka nästa vecka alltså! Hoppas vi ses!

Trevlig helg!

//Sofia