Nu är byggstarten av riksväg 50 avbockad!

23

jan

Trafikverkets regiondirektör Einar Schuch målade den traditionsenliga bocken och entreprenören Peab kan därmed börja jobba för en bättre väg! Riksväg 50 byggs nu om på sträckan Rude-Askersund-Åsbro. Vägen blir en mötesfri landsväg med 100 km/h-standard och mittseparering.

På sträckan från Rude (vid den punkt där mitträcket slutar strax norr om Stjernsund) fram till cirkulationsplatsen vid Askersunds södra infart blir det två körfält i vardera riktningen. Sedan vidtar en sträcka med ett körfält i vardera riktningen mellan cirkulationsplatsen och Askersunds norra infart. På sträckan därifrån och ända fram till den södra infarten till Skyllberg blir det två körfärlt i vardera riktningen för att därefter gå över till växelvis två körfält i en riktning och ett i den andra fram till Åsbro. Parallellt med vägen finns möjligheter att gå och cykla på enkom gång- och cykelväg eller lågtrafikerad landsväg. Längs sträckan finns också fler busshållplatser och pendlarparkeringar. För dig som vill läsa mer och följa projektet rekommenderar vi Trafikverkets webbplats. På Askersunds kommuns hemsida www.askersund.se/trafikverket hittar du direktlänkar till både järnvägsprojektet och vägbyggnationen.

Så här ser illustrationerna från Trafikverket ut:

3Dmodell_1_text_skuren, liten

3Dmodell_2_text_skuren, liten

 

3Dmodell_3_text_skuren, liten

 

3Dmodell_4_text_skuren, liten

Karta_1_Väg50_medtext, liten

Karta_cykel_medtext, liten

 

Vägbygget kommer så klart att göra framkomligheten på riksväg 50 svårare under en tid, men slutresultatet kommer att vara värt det. Glöm inte bort att kika in på Trafikverkets hemsida titt som tätt för att se vilka tider på dygnet det är smidigast att färdas.

/Linda