Nu är tredje årsboken om Kungahuset lanserad!

14

nov

I förra veckan var det högtidlig lansering av boken Det kungliga året 2017 på NK:s bokhandel i Stockholm. Det är tredje gången som förlaget Bild & Kultur i Skyllberg har producerat boken, som i text och bild berättar om det gångna året för den svenska kungafamiljen.

Omslaget till Det kungliga året 2017

Med på lanseringen var förstås Maria Gunnarsson, bokens författare och dessutom Bild & Kulturs vd, som berättade om boken.

– Det har varit tre intensiva och spännande år, då vi fått följa med vid många tillfällen som skildras i de tre årsböckerna. Bland familjehögtiderna har vi fått vara med på ett bröllop, tre prinsdop, kungens 70-årsfirande och kronprinsessans 40-årsfirande, säger Maria.

Maria Gunnarsson, Margareta Nisser Dalman, chef för Kungl. Husgerådskammaren och Elisabeth Tarras Wahlberg, tidigare informationschef vid hovet.

Det Kungliga Året 2017 omfattar både högtider och kungafamiljens dagliga arbete. Kronprinsessans somriga födelsedagsfirande i Stockholm och på Öland är en given höjdpunkt, men bland de många händelserna är det en som sticker ut lite extra:

I samband med 40-årsdagen önskade sig kronprinsessan tid. Tid att hinna se Sverige lite mer grundligt, till skillnad från många blixtsnabba besök hon gör på olika platser. Om detta berättar kronprinsessan i en intervju som Maria fick göra i hällregnet under den allra första landskapsvandringen som gick över berget Billingen i Västergötland den 9 september. Ett speciellt möte i en miljö utöver det vanliga!

Anette Rosén Müntzing, formgivare på Bild & Kultur, samt Siv Linné och Caroline Haglund från Ljungbergs Tryckeri som tryckt boken.

Vi på Askersunds kommun är glada över att vi sedan några veckor tillbaka har ett upphandlat avtal när det gäller produktion av trycksaker med Bild & Kultur!

Lars-Ivar Jansson, kommunikatör

Bilderna från lanseringen på NK är tagna av Erik Gunnarsson.