Nu börjar bygget av 22 lägenheter på Västra Strandparken

10

nov

Torsdag den 9 november gjordes den tredje avbockningen på en vecka i Askersunds kommun. Då skedde den officiella byggstarten för den andra etappen med bostäder på området Västra Strandparken i Askersund, som sker i fastighetsbolaget Innobos regi. Avbockningen kombinerades med ett första spadtag vid platsen där bygget just har påbörjats.

Den här gången var det Askersunds kommunchef Madeleine Andersson som skötte avbockningen av byggstarten, medan kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson var med och tog ett symboliskt första spadtag.

Per Eriksson, Bisse Örnhagen och Anna Jansson från Innobo tar ett första spadtag.

– De som minns hur det såg ut på den här platsen för tio år sedan vet att det nog inte var så många som skulle kunnat tänka sig att bo här då. Men sedan dess har det detaljplanerats, sanerats och på en rad andra sätt förberetts för att det ska byggas här. Det är fantastiskt roligt att Innobo börjar bygga nu, sa Per Eriksson.

Två av dem som kommer att flytta in i det nya huset när det är klart är Bisse Örnhagen och hennes man Hans. De bor idag strax söder om Stockholm och det var en ren slump att de fick upp ögonen för Askersund.

Hans och Bisse Örnhagen blir askersundare vid nästa årsskifte.

– Hans skulle köra från Arboga till vår dotter i Linköping och var ute i väldigt god tid. Askersund låg på vägen så han stannade till här för att ta en kopp kaffe. På fiket han kom till höll de på att göra rent kaffemaskinen, men då ringde de bara till ett annat kafé och såg till att han kunde gå dit istället, så han kände sig väldigt bra bemött. När han kom hem sa han till mig att ’Askersund, dit ska vi flytta’. Efter det har vi börjat åka hit och det första intrycket stämmer, alla är väldigt trevliga och vi har fått väldigt mycket hjälp. Vi har blivit förälskade i Askersund, berättar Bisse Örnhagen, som tillsammans med Per Eriksson och Anna Jansson från Innobo tog det första spadtaget.

22 lägenheter ska byggas i den andra etappen och inflyttning beräknas ske under vid årsskiftet 2018/19.

Lars-Ivar Jansson, kommunikatör

Fredrik Ahl visar och berättar om det nya bygget för Johan Calais, Ronny Larsson, Per Eriksson och Ove Danielsson.