Nu klättrar Askersund i näringslivsrankingen

20

sep

Idag släppte organisationen Svenskt Näringsliv sin ranking över företagsklimatet i landets kommuner!* Askersunds kommun klättrar 21 placeringar i årets ranking och placerar sig nu på plats 104, jämfört med 125 på fjolårets ranking.

Det är superroligt att vi klättrar i rankingen vilket är en bra bit på väg till vårt mål! I Utvecklingscentrums näringslivsprogram har vi satt målet att vara topp 60 om två år, 2018! Den medvind som det är för företagen i kommunen är även extra kul att se och något vi märkt av tydligt under året, inte minst när jag tillsammans med politiker från kommunstyrelsen genomförde 100 företagsbesök mellan november 2015 och juni 2016!

Några ord från kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S) om rankingen och arbetet framöver:

-Vi har lärt oss mycket av företagsbesöken och de har lett till en ännu bättre dialog som jag över tid tror kommer att ge ett ännu bättre utslag på rankingen. Vi arbetar nu på att hitta permanenta former för företagsbesöken då vi ser dem som mycket värdefulla! Vi ÄR stolta, men inte nöjda.

Stort tack till alla företagare som delat med er av er värdefulla tid samt varit med och svarat på enkäten, era svar och feedback är jätteviktiga för oss! Det är den som gör att vi kan förbättra vårt samarbete ytterligare tillsammans!

//Sofia

 

*Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat baseras främst på de betyg som drygt 31 000 företagare från hela landet har satt på sin hemkommuns företagsklimat.

Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Statistisk från Statistiska centralbyrån SCB och kreditupplysningsföretaget UC påverkar också rankingplaceringen.