Ny bagare i stan

07

jul

Det är tidig morgon och jag möts av ett stort leende när jag kliver in på Bakgårdens bageri i Askersund. Här är det full fart sedan kl 3.00 och det doftar ljuvlig av bullar och bröd som bakas för fullt. Allt bakas från grunden så det blir tidiga mornar för nyblivna bageriägaren Osman Mohamed Abukar.  Tidiga mornar och bagaryrket är dock inget nytt för Osman. Redan som 15åring väcktes intresset för yrket då hans far drev ett bageri i hemstaden Mogadishu. Han utbildade sig då i sitt hemland Somalia och arbetade på flera olika bagerier där under många år, bland annat som arbetsledare.

collage-3

2010 kom Osman till Sverige och har sedan augusti samma år bott i Lindesberg tillsammans med sin familj. Han har genomgått olika yrkesprov i Sverige och har på så sätt fått sin utbildning verifierad och nu har han alltså köpt sitt egna bageri i Askersund.

Bageri collage 1

Osman jobbade en månad tillsammans med tidigare ägaren Johanna för att lära sig alla rutiner, koncept och framförallt alla recept som är mycket populära hos alla stamkunder. Han tycker att det är viktigt att fortsätta erbjuda Johannas efterfrågade produkter men kommer också att utöka med att erbjuda bland annat olika småkakor och bröd från hans hemland Somalia. Roligt att Osman kommit till Askersund och det ska bli spännande att prova hans nya recept!

Collage-2

//Sofia