Ny bank i Askersund

04

apr

Igår var det invigning av Handelsbankens nya kontor vid torget i Askersund! Handelsbanken höll öppet hus hela dagen och den officiella invigningen med bandklippning skedde klockan 15.00 för att alla nyfikna skulle få se ”vad som egentligen händer på banken efter klockan tre”.

Kontoret ska vara öppet för tidsbokning nu till att börja med och kommer förhoppningsvis vara öppet allt mer eftersom.   Givetvis har vi passat på att ställa ett par snabba frågor hur planerna för Askersund ser ut till kontorschef Mats Kaugerup…

Roligt att ni väljer att öppna ett besökskontor i Askersund! Hur kommer det sig att Handelsbanken väljer öppna och att satsa och etablera sig här?

– Handelsbanken strävar efter att vara så lokala som möjligt och finnas där våra kunder finns. Tidigare har Askersundsmarknaden bestått av tre banker vilket då gjorde att det var svårt för oss att etablera oss på orten. Våra befintliga kunder i Askersund har då främst vänt sig till vårt kontor i Hallsberg. I samband med att andra banker valt att avveckla sina verksamheter i Askersund har vi märkt en kraftigt ökad efterfrågan på våra tjänster och nu är vi glada att vi äntligen kan bemöta detta! Både för att kunna ge en mer lokal och nära service till våra befintliga kunder och för möjligheten att få träffa nya kunder, såväl företag som privatkunder!

Vad menas med besökskontor och vilken hjälp kan man få?

– På våra kontor strävar vi efter att alla affärsrådgivare ska kunna hjälpa alla typer av kunder, såväl privat som företagskunder. Handelsbanken är en fullsortimentsbank så vi träffar gärna alla kunder! Kan vi inte lösa frågan lokalt på plats har vi specialister inom banken som hjälper det lokala kontoret dock alltid tillsammans med den lokala affärsrådgivaren.

Vi hälsar Handelsbanken varmt välkomna till Askersund! //Sofia