Ny spännande höst

24

aug

Hoppas ni haft en lika bra sommar som vi! Nu väntar en ny spännande höst med massor av nya roliga saker att se fram emot, bland annat:

  • Företagsfrukost 26 september kl 7.00 i Sjöängen, tema företagsklimat. Vi gästas bland annat av Karl Hulterström från Svenskt Näringsliv som ger oss rykande färsk info från deras enkät om företagsklimatet i kommunen som publiceras denna dag. På plats finns även LRF, Företagarna, Askersund i Centrum, kommunchef Madeleine Andersson och kommunstyrelsen med Per Eriksson och Caroline Dieker som svarar på frågor och informerar om vad som händer under hösten!

 

  • Företagarlunch 28 september kl 11.30 på Hotell Norra Vättern tillsammans med Handelskammaren. Under lunchen får du som arbetsgivare uppleva en ”mini-lektion” i Arbetsmarkandskunskap som alla våra högstadieelever sedan tre år tillbaka får ta del av inför sina gymnasieval via projektet ”Arbetsmarkandskunskap i skolan”. Vi vill gärna utöka samarbetet med dig som företagare där du får möjligheten att vara med och påverka framtidens kompetensförsörjning. Det är viktigt att få veta vilken komptens ni ser att ni har behov av i framtiden. Vi kommer även få en sammanfattning av projektet där vi får höra vad Askersunds ungdomar själva tänker om sin egen framtid inom utbildning och jobb.

 

  • 12 oktober kl 18.30 på Hotell Norra Vättern arrangeras en kväll tillsammans med Askersund i Centrum och Örebro universitetet hur vi kan utveckla vår handel i kommunen ur ett åretruntperspektiv. Kom med denna kväll och var med och ge idéer, tips och förslag du med! Mer information om samarbetet kommer här på bloggen imorgon!

 

  • Höstkväll med David Lega 24 oktober. En spännade kväll som arrangeras tillsammans med våra företagsorganisationer LRF, Företagarna och Askersund i Centrum. Kvällen bjuder på information om vad som är på gång i kommunen och hos företagarna, en inspirerande föreläsning med David Lega. Och självklart lite god mat och massor med skratt såklart.

 

  • Å givetvis planeras det för många företagsbesök ute hos er! Hör gärna av dig om du vill att jag kommer ut på ett besök eller om du behöver hjälp med nån fråga för att komma vidare med ditt företagande,  telefon 0583-81030 eller mail sofia.fredriksson@Askersund.se

 

  • Bostadsbyggandet fortsätter stadigt både i Askersund och Åsbro. Nya tomtplaner är även på gång i olika delar av kommunen.

 

Som sagt mycket att se fram emot, det gör vi!

Vi ses kanske redan imorgon 25 aug kl 7,15 när Åsbro Näringsliv startar igång med sina företagsfrukostar?

//Linda & Sofia