Ny Sverigeagentur för släpvagnar

12

apr

Har ni åkt på den slingriga vägen mot Tiveden och sett massor med släpkärror på ett stort gärde?

Här bor Kent Oliv och driver företaget Oliv Invest AB sedan 2003. Företaget importerar släpvagnar, båttrailers, skåpsläp och tippsläp och säljer vidare till 70-80 olika återförsäljare i hela Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder.  Idag har Oliv Invest Sverigeagenturen för Tikitreiler vilket är det enskilt största märket på släp i Sverige idag. Sedan 1 april 2016 har företaget även Sverigeagenturen för det franska märket Debon.

Oliv invest AB har fått Sverige agenturen för Debon sedan 1 april 2016.
Oliv invest AB har fått Sverige agenturen för Debon sedan 1 april 2016.

 

Allt började med att Kent drev Marin & Fritid under 10 år i Askersund och Laxå… 1988 sålde han verksamheten och ville då rikta in sig på grossistverksamhet och även nyttja alla de kontakter som han fått inom marinbranschen. Under 5 år sålde han märket Laxåtrailer som 2003 övergick till Tiki treiler och då tog han även steget att flytta hela sin verksamhet från Laxå och hem till stora Gralslund där verksamheten finns idag.

Kent & Simon
Kent & Simon

 

Verksamheten rullar på fantastiskt bra och 2015 sålde företaget 7000st släpvagnar vilket motsvarar ca 27-28% av den svenska markanden(!). Idag har förretaget 12 anställda och året runt är det minst 2-4 montörer på plats från fabriken i Estland och monterar ihop släpvagnarna.

 

Alla släp monteras ihop på plats.
Alla släp monteras ihop på plats.

 

I vintras byggde Kent en ny monteringshall för att underlätta arbetet under vintern vilket  är den tid då de får hem de flesta släpvagnarna som sedan ska transporteras vidare med företagets två egna lastbilar till återförsäljare runt om i Sverige. Alla släp som säljs söder om Sundsvall passerar Gralslund medan alla släp som ska från Sundsvall och norrut hamnar direkt i Umeå och monteras ihop där.  Tillbehör som till exempel kåpor och nätgrindar tillverkas i Sverige idag!

 

Ny röd monteringshall
Ny röd monteringshall

 

Kent har många bollar i luften och har idag även ett par hyresfastigheter i Askersund.

Ett intressant och framförallt inspirerande besök! Kents verksamhet visar tydligt på att det är möjligt att jobba både över hela Sverige och ute i Europa direkt från landet – roligt tycker jag!

 

//Sofia