Nya Sjöängsprogrammet är här och julaktiviteterna drar igång!

01

dec

Den 30 november presenterades Sjöängens program för våren 2018 i samband med en VIP-kväll i Stora salongen. 55-årsjubilerande Sten & Stanley, stå upp-komikern Özz Nujen och ett återbesök av Pettsson och Findus är bara några av höjdpunkerna under vårens program, som du kan ladda ner här.

Men innan våren är här kommer ju julen och att det börjar dra ihop sig till juletid märks tydligt på alla julmarknader och liknande evenemang som arrangeras i vår kommun. Här är den kommande helgens evenemang:

2 december
10–14 Julloppis i Hamnmagasinet. Hamnbodarna har öppet.
10-14 Julmarknad i Lokstallet i Åmmeberg. Marknadsstånd, lokalproducerade varor, korvförsäljning, julskinka med dopp, glögg och kaffe.
10-14 Öppet hus inför Advent med julpyssel, gröt och kaffe i Mamrelund, Åmmeberg.
12-16 Traditionell julmarknad med hantverk och konsthantverk i magasinet vid Lerbäcks Hembygdsgård. Syföreningen serverar gröt och kaffe i församlingsgården.

3 december, 1:a Advent
11-15 Julmarknad på Rönne Kapell. Hantverk, granar, julkransar m.m. I kapellsalen är kafeet öppet 11-18 med juliga bakverk, soppa, julsmörgåsar och levande julmusik. Ponnyridning, getter och Kapellets höns.
13-17 Askersunds butiker håller öppet. Barnens söndag i Askersund!
13.30-15.00 Barnens söndag! Träffa tomten i Torgparken, Askersund. Lämna in din önskelista till tomten och få en julklapp.
13-17 Hamnbodarna har öppet.

Att julen alltmer börjar sätta sin prägel på Askersund kommer att märkas även här på bloggen. Fram till jul, med början på söndag, kommer vi att göra en egen julkalender i form av presentationer av ett antal av Askersunds butiker, med filmer som Sofia håller på och redigerar för fullt just nu!

/Lars-Ivar Jansson, kommunikatör