Offentligt upphandling tillsammans med Svenskt Näringsliv

16

apr

I fredags arrangerade Askersunds kommun tillsammans med Svenskt Näringsliv ett seminarium i offentlig upphandling för företagare, kommunala tjänstepersoner och politiker! Vi var ett trettiotal personer som träffades för att lära oss mera om regler samt att skapa en dialog om hur vi alla kan bli bättre på offentliga upphandlingar tillsammans! Vi gästades av Ellen Hausel Heldahl, Svenskt Näringslivs jurist och expert på offentlig upphandling som gav många bra tips och råd!

Skulle du vilja bli leverantör till Askersunds kommun?Askersunds kommuns hemsida finns en separat sida där du hittar mer information om regler samt aktuella upphandlingar och ramavtal.

Tips! Är du företagare och intresserad av att lämna anbud vid en offentlig upphandling kan du få mycket hjälp via Upphandlingsmyndighetens hemsida, bland annat finns en chatt-funktion med möjlighet att ställa frågor.

Askersunds kommun tillsammans med Näringslivsrådet arbetar med just upphandling som en prioriterad fråga där utbildning är en del av detta.

Askersunds kommun har nyligen även beslutat att ändra budgetprocessen för att både kommunen och företag som lägger anbud skall få mer tid på sig vid upphandlingar i olika investeringsprojekt. Detta innebär bland annat att beslut om kommande års budget för investeringar kommer att fattas redan i juni (istället för tidigare i november) för kommande års investeringar.

En lärorik dag för både företagare och kommunen!

//Sofia