På gång i Askersund i Centrum

05

jun

I morse hade Askersund i Centrum sitt sista styrelsemöte innan sommaren och träffades traditionsenligt ombord på båten Wettervik för en timmes bryggsegling och möte.

Nu planeras det för sommarens och höstens aktiviteter för fullt. Här är ett axplock av vad som är på gång i föreningen:

  • 13 juni firar Askersund 375-års jubileum! Detta kommer firas hela dagen i butikerna som är öppna till kl. 20.00 och ha olika kalaserbjudanden!
  • Barnveckan (v.28) Flera företag och butiker är med och arrangerar samt sponsrar olika aktiviteter och evenemang för barn i olika åldrar! En mycket uppskattad och välbesökt vecka av såväl Askersundare som turister.
  • 13 juli planeras det för en Hemvändardag för alla ex-Askersundare som vill återvända till sin hembygd. Dagen börjar på Sjöängen med presentation av vad som hänt i trakten senaste åren och vad som är på gång! Under eftermiddagen bjuds det på guidade vandringar i de olika områden som utvecklats mest i staden. Denna dag kommer även butiker och restauranger kunna ha olika specialerbjudanden. Den stora höjdpunkten blir förstås också att återse gamla vänner så bjud gärna in vänner och bekanta till denna dag!
  • 21-22 september kommer flera av föreningens medlemmar att vara med på Askersundsmässan där de kommer visa upp sina verksamheter och ha roliga aktiviteter! Häng på du med, antingen som besökare eller utställare!
  • Arbetet med Askersund i Centrums gemensamma presentkort fortsätter! Presentkortet är en mycket populärt och uppskattad present för såväl privatpersoner som företag och kan nyttjas till shopping av alltifrån restaurangbesök, kläder, skor, gym, massage, bilvård, livsmedel och upplevelser. Kortet finns att köpa i förbutiken på ICA, receptionen i Sjöängen samt via Askersund i Centrums presentkortshemsida! Vill du veta mer om Askersund i Centrum är du välkommen att kontakta Centrumledare Petra Gustafsson, 0583-81034. Föreningen har medlemmar och riktar sig till alla butiker och företag i Askersunds kommun!
  • Givetvis fortsätter även utvecklingsarbetet tillsammans med Örebro universitet för en levande handel året runt! Just nu jobbar vi med förslagslistan med ett 60-tal olika aktiviteter som vi ska börja genomföra och utveckla!

Håll utkik på Askersund i Centrums facebooksida för löpande information om vad som händer!

Det här blir en kul sommar med många olika aktiviteter!

//Sofia