Pågång hos LRF, AiC och Företagarna

01

nov

Askersunds kommun samarbetar med LRF, Askersund i Centrum (AiC) och Företagarna via Näringslivsrådet i olika företagsfrågor. Organisationerna har självklart även olika aktiviteter och frågor på gång som de själva driver! Här kommer en sammanfattning vad de arbetar med just nu:

LRF

LRF hade besök av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i föregående vecka och där de bland annat diskuterade utbildningsfrågan och kompetensförsörjning för våra lantbrukare. Kommunen har även påbörjat samtal med LRF för att diskutera hur vi skulle kunna exploatera mer industrimark. Om du har mark som du önskar sälja till kommunen kontakta gärna mig eller utvecklingschef Henrik Olofsson.

Företagarna

Företagarna planerar för en utbildningskväll för företagare i kommunen 30 nov kl 15-21 i Sjöängen. Denna dag/kväll kommer du att kunna välja om du vill vara med hela dagen eller enstaka pass. Det kommer att vara olika tema pass inom finansiering, skatter, juridik samt marknadsföring via sociala medier. Här kan du läsa mer och anmäla dig!

Askersund i Centrum

AiC arbetar med det nya projektet som startats igång tillsammans med Örebro universitet för att utveckla handeln. I projektet har intervjuer genomförts med över tjugo av AiC:s medlemmar. Detta material sammanställdes sedan av Örebro universitet till en workshop som genomfördes med butikerna, AiC, universitetet och kommunen den 12 oktober. Det är tre huvudområden som vi kommer arbeta vidare med och det är marknadsföring, kompetensförsörjning samt Askersund året om. På Askersund i centrums medlemsmöte 14 december kommer vi att gå igenom dessa frågor och påbörja en handlingsplan hur vi kan utveckla handeln i Askersund tillsammans.

Centrumledare Petra Gustafsson och AiC har under året arbetat mycket med det nya gemensamma digitala presentkortet som har blivit en succé! Föreningen har slagit rekord i försäljningen sedan starten i december förra året, tom idag har AiC sålt presentkort för över 1 miljon kronor(!). Presentkorten finns att köpa vid turistbyrån, ICA:s förbutik samt via webben och gäller hos Askersund i centrums medlemmar.

Alla vardagar och helger från och med skyltsöndagen 26 november ända fram till jul kommer butikerna vara öppna! Det kommer även att arrangeras alltifrån lucia, konserter, barnens söndag, julmarknad och julloppis m.m.! På Askersund i Centrums facebooksida kommer aktuellt program publiceras löpande!

Här är program för kommande möten för dig som företagare!

Många roliga saker pågång så passa på att vara med!

//Sofia