PerOlofGården, nya saker på gång

01

jul

Nära skogen, nära vattnet, nära väg 50 och nära eller rättare sagt nästan mitt i orten Lerbäck ligger PerOlofGården hotell och konferens. En mysig anläggning med 22 olika rum där du kan övernatta, ha konferens, besöka deras labyrint eller bara njuta av olika evenemang vid den stora amfiteatern!

PerOlofgården i Lerbäck, Askersunds kommun

Nora Jeanne van Vloodorp och René Rijns flyttade med familjen från Holland för att bo bra, må bra och jobba bra, och hittade då PerOlofGården i Lerbäck som de driver gemensamt idag. Nu är även dottern Susan ”hemma igen” och arbetar i verksamheten efter många års arbete ombord på Stena Lines båtar.

Företaget har idag sju anställda året runt plus extrapersonal under högsäsong.

Verksamheten har utvecklats mycket genom åren och nu är flera nya saker är på gång i verksamheten!

  • Hotell PerOlofGården är numera även researrangörer (I Need Sweden) tillsammans med fyra andra aktörer som samarbetar och syr ihop olika rundresor i Sverige till Hollands största reseföretag.
  • En vinodling börjar ta form! Företaget har precis köpt in 85 plantor med druvan RONDO från två leverantörer, en Gotländsk och en Tysk. Alla druvsorter är ympade för att klara det svenska klimatet och är planterade i sandmark utan nästan någon näring. I år kommer de mest låta dem växa och eventuellt blir det en väldigt liten skörd. Tanken är att den första riktiga skörden blir nästa år och då även kunna producera sitt första egna vin. Detta är ett litet försöksprojekt och om det faller väl ut kommer det kanske bli flera växter.

perolofgården-vingård

Hotell PerOlofGården arbetar även med Swedish Welcome, en utvecklingsmetod för turistaktörer för att säkerställa bland annat god kvalitet, bra värdskap och bra samarbeten. Samarbeten är något som Nora och René brinner för och de har bland annat utvecklat en rad olika samarbeten med lokala odlare till restaurangen men även upplevelse och boendepaket tillsammans med Johan och Jenny Gille, ägare av Lerbäcks teater!

lerbäcksteaterperolofgården

 

Besök gärna Hotell PerOlofGården för att ta en fika i samband med helgens marknad i Lerbäck eller kanske i samband med deras egna arrangemang Lerbäck International Bluesfestival 29-30 juli!  Ni får inte heller missa Lerbäcks Labyrint projekt, en häcklabyrint med 4200 gröna bokplantor som är ett underbart ”grönt turist och utflyktmål”.

//Sofia

café-perolofgården IMG_7715