Phuket Thaifood öppnar i Askersund!

16

mar

I veckan öppnar en ny restaurang på torget i Askersund där det kommer att serveras thaimat. Ägarna heter Veeraya Sundh och Daniel Jokinen och bor i Kumla. Vi passade på att ställa några frågor till dessa driftiga företagare innan portarna slår upp till deras restaurang.

Hej Veeraya och Daniel och välkomna till Askersund! Hur hamnade ni här?
Veeraya har drivit mobil restaurang tidigare i Stora Mellösa och individuellt har det alltid varit vår avsikt att starta restaurang, redan innan vi träffade varandra. Våra förenade kunskaper gjorde det nu möjligt. Askersund kändes som ett självklart val utifrån befintligt utbud och turismen. Och så är det ju världens mysigaste sommarstad också!

Thairestaurangen, Askersund
Lokalen är under renovering och köket börjar bli klart.

Vad har ni för koncept?
– Vi ska servera fräsch, god och nyttig thaimat. Menyn finns på vår hemsida; www.phuketthaifood.se. Vi kommer utöver den ordinarie menyn även erbjuda dagens lunch med ytterligare thairätter så man får en chans att prova lite variation.

Har ni något specifikt som ni vill passa på att lyfta här på bloggen?
– Vår utgångspunkt är fräsch, god och nyttig mat. Det tåls att betonas fler gånger 🙂

När kommer öppningen att ske och kommer det att vara något specialerbjudande eller invigning?
– Vi kommer öppna på fredag den 18 mars. Under öppningshelgen, fredag – söndag, kommer allting på menyn kosta 69 kr istället för ordinarie pris 75 – 95 kr.

Thairestaurangen, Askersund
Phuket Thaifood ligger vid torget i gamla Fynd1

 

Thairestaurangen, Askersund
Välkommen hälsar Veeraja och Daniel!

/Sofia & Linda