Qibossa – marknadföring & konst

27

jul

Uppe på en höjd i Åsbro i ett härligt vitt hus bor Lisa Lundberg. Här driver hon även sitt nya företag QiBossa som hon startade upp i maj 2016. Företaget har funnits förut men då med en annan inriktning. Under många år har hon bott, studerat och jobbat i Göteborg men i december 2014 bestämde hon och hennes familj sig för att ”flytta tillbaka hem igen”.

qibossa-2

Kombinationen i hennes företag mellan just konst och marknadsföring beror på att mycket grafik och illustrationer även används till marknadsföring idag. Lisa har flera års erfarenhet av reklamproduktion och olika marknadsstrategier. Bland annat har hon arbetat som marknadsadministratör och skött markandsföringen för företaget mPeira som arbetar med kursmaterial. Här var en återkommande uppgift att sätta samman reklam och kursmaterial och skapa passande illustrationer till dessa.

Under några år drev hon även ett ambulerande galleri tillsammans med Mary Cynthia Wendahl där de arbetade med olika samarbeten med olika företag för att lyfta fram nya och etablerade konstnärer.

Lisa-Qibossa-webb

Lisa är utbildad kulturledare och under sista året på hennes utbildning gjorde hon praktik på Göteborgs konstbiennnal där hon fick ansvaret för sammansättningen av all reklam och få den i tryck till arrangemanget Göteborgs fjärde internationella Konstbiennal 2007 som är en stor konstutställning med konstnärer från hela världen.

Snygg markandföring är A & O, kanske har du gått och funderat på att du behöver hjälp med en hemsida, designa en vägskylt, broschyr eller en affisch?

qibossa-3 qibossa4

Konsten arbetar hon även aktivt med just nu i flera olika projekt. Fram till 7 augusti pågår en utställning i Askersunds konsthall där Lisas tavlor visas. Image for an image är ett annat roligt projekt där hon målar och tar fram tavlor till fyra olika kändisar.

qibossa-1

Och till hösten/vintern kommer hon att vara delaktig i Åsbro Näringslivs styrelse. En duktig tjej som har mycket på gång och som ni säkert kommer att få se mer ifrån!

//Sofia