Publikrekord på Höstkväll med Janne Andersson

23

okt

I tisdags slog den årliga Höstkvällen för företagare och andra intresserade alla rekord, när 300 besökare kom till Sjöängen, för mat, mingel, information om satsningar i kommun och näringsliv, samt förstås en föreläsning med herrfotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson.

Det blev en späckad kväll som inleddes med en minimässa i Sjöängens foajé, där besökarna kunde mingla och bekanta sig med olika organisationer och företag, innan eller efter buffé från Olshammarsgården. Därefter ledde kvällen vidare en trappa upp till Stora salongen, där representanter från kommunen, företagarorganisationerna, enskilda företag och andra aktörer avlöste varandra i ett raskt tempo under ledning av kommunens näringslivsutvecklare Sofia Fredriksson, allt ackompanjerat av en musikalisk kvartett bestående av lärare på Norra Vätterns musikskola.

Därefter var det dags för Janne Andersson att göra entré, medan publiken entusiastiskt klappade med i fotbollsklassikern ”När vi gräver guld i USA”.

– Min enda tidigare erfarenhet av Askersund är att vi brukade passera här på väg upp till Örebro för bortamatch mot ÖSK, när jag tränade Halmstad BK. Men jag har bara passerat, så det är synd att jag kom när det var mörkt, det verkar vara fint med mycket gamla trähus. Jag får komma tillbaka än en annan gång när det finns mer tid, sa Janne Andersson.

Tjuv & Polis-deltagaren Roger ”Fikon” Karlsson passade på att ta en bild tillsammans med Janne.

Han berättade om sin mycket tydliga filosofi när det gäller att leda en organisation och vad han är på jakt efter hos sina medarbetare.

– Jag vill jobba med människor som har kompetens, ger energi, har integritet och är prestigelösa. Har man sådana medarbetare är det lätt och lyckas och man har roligt på jobbet.

Han betonade även vikten av att göra så gott man kan utifrån sina förutsättningar.

– Jag har tränat lag som haft mycket sämre ekonomiska resurser än konkurrenterna och då brukar jag tänka att vi måste vara bra på det som är gratis och det är förberedelser, organisation och attityd. Är man bra inom de områdena har man goda förutsättningar att lyckas.

Sanjin Kozomara och Erik Gunnarsson från Skyllbergs IK delade med sig av ett exemplar av boken ”Skyllbergsmodellen” till Janne.

Han visade även en film som landslagsledningen tagit fram inför mötet i EM-kvalet med Spanien hemma på Friends Arenan den 15 oktober, som slutade 1-1 efter ett snöpligt spanskt kvitteringsmål i slutminuterna.

– Det är en peppfilm som visar bra insatser mot annat starkt motstånd, som Frankrike, Italien, Portugal och Nederländerna. Det här är första gången den visas utanför svenska landslaget!

Efter sitt föredrag dröjde sig Janne Andersson kvar för att ställa upp på bilder med de som ville och de flesta gick nog sedan hem med den formulering som han använde som ett slags mantra under kvällen ringande i öronen.

– Varför göra något dåligt när man kan göra det bra?

/Lars-Ivar

Och nej, inte heller bloggskribenten kunde låta bli att be Janne om en bild.