Toalettrenovering startar i oktober

23

maj

Askersunds kommun flyttar fram renoveringen av toaletterna i Hamnmagasinet. Efter dialog med näringsidkare i hamnområdet skjuter kommunen på ombyggnationen av toaletterna till oktober 2016.

Toaletterna i Hamnmagasinet kommer därmed vara öppna som vanligt hela sommaren.

Syftet med den planerade renoveringen är att skapa en toalett med extra gott om utrymme som är tillgänglig även för människor som använder permobil och därutöver två vanliga toaletter.

Kontaktperson, Askersunds kommun: Göran Berger 0583-810 84
//Sofia & Linda
————————————————–
Måndagen den 23 maj inleds renoveringen av de offentliga toaletterna i Hamnmagasinet. Syftet är att skapa en toalett med extra gott om utrymme som är tillgänglig även för människor som använder permobil och därutöver två vanliga toaletter.
Under tiden som arbetet med de nya toaletterna pågår kommer det finnas en tillfällig toalettvagn i hamnområdet, i närheten av det gamla Varmbadhuset. Skyltar som visar vägen till reservtoaletterna kommer att finnas. Vi har även en tillgänglighetsanpassad toalett i Rådhuset på Stora Bergsgatan.
De tre nya toaletterna kommer samtliga vara mynttoaletter, men det blir även möjligt att betala via SMS. Arbetet med att färdigställa de nya toaletterna i Hamnmagasinet beräknas vara klart i början av juli.
Vi ber om ursäkt för alla olägenheter renoveringen kan orsaka men ser fram emot att det snart finns tre nya och fräscha toaletter i hamnområdet, ett led i Askersunds kommuns arbete för ökad tillgänglighet för alla.
Kontaktperson, Askersunds kommun: Göran Berger 0583-810 84