Silkflower AB med på Formex

22

jan

Denna vecka pågår Formex mässan i Stockholm vilket är den största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign!

Med på mässan finns givetvis Jonas Gylling och Silkflower AB!

Jonas och Per

Visste du att vi har ett importföretag i Askersund som tillhandahar 5000 olika inredningsartiklar? Ett spännande företag med många idéer på gång! Idag har företaget 22 anställda och har bland annat sju egna säljare och en egen designer.  Silkflower AB har 25 års erfarenhet av att importera varor och gör inköp från Asien 2-3 ggr per år. 30% av produkterna som importeras är egendesignade och resterande 70% ändrar de standardprodukten till sin egen karaktär. Idag säljer de inredningsprodukter till alltifrån små inredningsbutiker till stora varuhus som Ullared. Funderar du också på att börja importera något, kontakta gärna Silkflower AB för att ta del av deras kunskap eller för hjälp att ta fram en egen produkt, exempelvis har de tagit fram en helt egen kollektion med skyddat varumärke vid namn Stjernsund.

Silkflower inredningSilkflower inredn 2inredning 3

Företagets välbesökta permanent utställning som vanligen finns i Askersund är nu flyttad till Formexmässan under dessa dagar för att visa upp alla produkter. Alla varor kommer i containrar och tar ca en månad med båt innan de landar i Askersund där allt plockas isär och förvaras i företagets enorma höglager med 8000 pallplatser innan de leveraras ut till kund. Kanske har du någon lampa, ljus eller duk hemma som importerats av Silkflower? Företagets egna utställning i Askersund genererar i ca 100 övernattningar/år i Askersund.

Höglager silkflower

Besök dem gärna på mässan i deras montrar C13:40, C13:41 om du har vägarna förbi eller läs mer om företaget på deras hemsida.

//Sofia