Skilsmässoklubben – Boktips från en Askersundsförfattare

02

aug

Har du också funderat på att skriva en bok? Det hade Urban Marklund också gjort under lång tid och nu i sommar har han äntligen gett ut sin första bok. Urban har alltid arbetat med saker som han brinner för och när han var 12 år skrev han sitt första filmmanus. Inget som han själv säger sig vara kandidat till en Guldbagge för men det var ett första tappert försök. Många spännande jobb har han hunnit med sedan dess, bland annat startade han en bio som 16 åring, arbetade utomlands under tyfonens hot i Asien när han var 22, medverkade i Sköna Söndag och introducerade nya utbildningsformer när han var 30, reste till Kina och utvecklade en medicinsk applikation när han närmade sig 40. Ja, listan kan göras lång… Berättandet i alla former har dock alltid följt honom. Både när han arbetade som journalist för en lokaltidning, men även senare när han ägnade sig åt media och kommunikation.

I samband med sin skilsmässa 2013 startade han bloggen Klichepappan för att bearbeta och dela tankar och känslor. Denna blogg blev då grunden till den bok han nyligen gett ut, Skilsmässoklubben. Precis som karaktären Frank från boken blev han vald till ”Mr Stockholm” av Sveriges största dejtingsajt och har upplevt båda bra och dåliga sidor med dejting, dess ritualer och underförstådda regler. Han har även under en lång tid haft förmånen att få prata med män om allt från förvirring efter äktenskapets krasch till historier om de många trevande försöken att hitta tillbaka till sig själva. Berättelserna blev många. En salig blandning av dialoger, sanningar, insikter, skrönor och fabler. Det blev till slut givet att sätta det omfattande materialet i ett sammanhang och boken skapades. En bok som han är övertygad om att både män och kvinnor vill läsa!

Just nu pågår arbetet med hans andra bok, en kriminalroman. Urban har även planer på att ge ut en kokbok under hösten. Kanske möte du honom här i Askersund i sommar när han sitter och skriver på ett av sina favoritcaféer Tutingen.

Urban-marklund-bild

 

Kort om Urban Marklund

Född i Huddinge och uppväxt i Söderköping. Nu bor Urban i Askersund och i Danderyd. Han brukar beskrivas som ”kreativ utöver det normala” och fotograferar, ritar, målar, skriver, skissar och bygger gärna. Bland annat har ha designat en egen kollektion av silversmycken och ritat serier till flygbolaget KLMs personaltidningar. Fritiden ägnar han gärna åt matlagning, löpträning, squash, styrketräning och givetvis umgås med sin familj!

Önskar du lite fler lästips i sommar, läs gärna Urbans egna bloggar:

klichepappan.wordpress.com

foodcountdown.wordpress.com

 

//Sofia