Skyllbergs fotbollsraketer

27

dec

Nu börjar året lida mot sitt slut och kanske börjar du summera ihop året?

Några som kan vara riktigt nöjda med året som gått är Skyllbergs IK:s damlag som haft ett fantastiskt år. Med sin andraplacering i division 3 får nu laget ta steget upp i division 2 till nästa säsong vilket är första gången i klubbens historia! Dessutom har flera spelare fått enskilda pris för sina prestationer!

Örebro Läns Fotbollsförbund utser och delar varje år ut pris till bästa spelare på varje position i distriktsserien och i år fick två spelare från Skyllbergs lag ta emot pris.

Ellen Elofsson & Emma Skålberg

Ellen Elofsson utsågs till ”Årets målvakt” efter att enbart släppt in 11 mål på en hel säsong! Emma Skålberg har gjort 24 mål denna säsong och fick därmed ta emot priset ”Årets anfallare”.

Att laget lyckats avancerat till division 2 just i år har inte varit en slump. Med noggranna förberedelser under egentligen flera år har det byggts upp en stadig grund och stabilitet i laget. I år har laget även haft flera tränare och många eldsjälar som hjälp till och tagit ännu mer ansvar inom olika området. För Ellens del har det betytt mycket att laget haft flera tränare där hon tillsammans med de andra målvakterna fått extra tid att fokusera på specifik målvaktsträning vid varje träningstillfälle! Skyllberg har även ett samarbete med IFK Askersund i division 4 där klubbarna samarbetar för att alla spelare ska få möjlighet att kunna utvecklas på olika nivåer.

Det har inte blivit någon längre vintervila för Skyllbergslaget som nu laddar för fullt hela vintern med flera fotbolls- och fysträningar i veckan samt seriespel i Futsal. Och självklart filas det på nya målen för säsongen 2018! För 21 april drar serien igång på riktigt igen och då med hemmamatch mot Torsångs IF. 28 april får ni också skriva upp i kalendrarna för då blir det derby i Hallsberg!

Vi har också börjat summera året och planering inför 2018 pågår för fullt! Kanske dags för en liten återblick här på bloggen för att se allt som hänt under året…

God fortsättning och Gott nytt år önskar vi er alla!

//Sofia & Linda