Släta klippor, klart vatten, sol och lugn

16

maj

 I sommar kommer turistinformationens personal finnas med och göra gästblogg inlägg med tips om guldkorn runt om i Askersunds kommun! Först ut är Hedda Slotter som tipsar om Sandvikens klippor.

Att tillbringa en sommardag på Sandvikens klippor är perfekt avkoppling under semestern eller en vanlig lördag i maj, för all del.

För den som har bil är det enkelt att ta sig till paradiset. En färd på en tjugo minuter från Askersunds torg och du är framme. Här kan du njuta av Askersunds skärgård även om du inte har tillgång till båt.

Vid Sandviken finns en anlagd parkering. När bilen är parkerad är det bara att ta sin packning och traska genom grönskan. Träspången leder dig mot klipporna och Vätterns vatten.

När du når vattnet kan du välja att stanna längst in i viken, intill den lilla sandstranden. Eller också går du vidare ut mot klipporna. Där finns det gott om plats och du kan njuta hela dagen på din egen klipphäll. 

 

 

Svala bad i Vätterns klara vatten varvas med fika, småprat, musik i lurar, läsning och mer fika. Du kan förundras över hällarna som sträcker sig längs hela strandlinjen, slipade lena av vattnet under kanske hundratusentals år. Fascinerande att se de olika bergarterna som bildar randmönster i stenen.

Riktigt fina dagar vill du stanna kvar. Länge. Dagen övergår i kväll. Lugnet och avkopplingen är total. En dryg mil hemifrån. Oslagbart!

Tack Hedda Slotter för ditt blogginlägg! 

Så läs, njut och upptäck! 🙂

Trevlig helg! 

//Sofia & Lars-Ivar