Slutsålt när Chris Kläfford kommer till Askersund!

26

sep

I augusti fick jag en pratstund med artisten Chris Kläfford i slutet av hans turné med Gyllene Tider, men innan han åkte till USA för att medverka i slutfasen av America’s Got Talent. Där blev det sorti i semifinalen för Chris, men alla som var ute i god tid kan se honom på Sjöängen i Askersund på fredag den 27 september. Biljetterna sålde slut redan i mitten av augusti! Här är artikeln som jag skrev och som tidigare varit publicerad i Bo i Askersund nummer 3.

———————————————————————————————-

Under sommaren har Chris Kläfford fängslat en världspublik i den amerikanska tv-showen America’s Got Talent. Den 27 september kommer han till Sjöängen i Askersund för en hett emotsedd konsert.

Det blir lapp på luckan när sångvirtuosen Chris Kläfford från Lindesberg kommer till Askersund, inte minst tack vare det svårslagna rampljus som han befunnit sig i på sistone. Och även om han fick mycket uppmärksamhet när han vann svenska Idol 2017 handlar det om en helt annan nivå när det händer i USA.

– America’s Got Talent är som Idol, fast mycket större. När folk från länder som man inte ens visste existerade hör av sig så inser man det. Jag fick frågan från programmet om jag ville komma på audition och när man får en möjlighet till den typen av exponering vore man nog dum om man sa nej, säger Chris Kläfford.

Han håller fortfarande på att vänja sig vid den uppmärksamhet och de möjligheter som framgångarna i Idol skapade.

– Innan Idol hade jag börjat acceptera att jag nog inte skulle komma längre än att spela på krogar och helt enkelt få nöja mig med det. Men det är kul när det rullar på och det känns surrealistiskt ibland, säger han.

Som när han under sommaren agerade förband till en av Sveriges absolut populäraste grupper, Gyllene Tider.

– Det var mäktigt och när jag fick höra att de själva hade valt mig kändes det ännu häftigare. Gyllene Tider har alltid funnits med mig, mina föräldrar hade deras skivor och som trubadur har jag ju levt med många av deras låtar.

När Bo i Askersund får en pratstund med Chris är han i Ronneby och har laddat för en av de sista spelningarna på turnén. En dryg månad efter turnéslutet är det så dags för konserten i Askersund, där han främst kommer spela egen musik. Men han lär även bjuda på den låt som gett honom störst uppmärksamhet i både Idol och America’s Got Talent, John Lennons Imagine.

– Jag skulle nog bli utbuad om jag inte sjöng Imagine, den har ju blivit lite av en signatur för mig. Det känns bara lite sorgligt att jag aldrig kommer att få möjlighet att tacka upphovsmannen för allt den sången gett mig, säger Chris Kläfford, som ser fram emot sitt besök i Askersund.

– Sedan tidigare är min enda relation till Askersund att jag repade några gånger där med ett metal-band för många år sedan. Men det ska bli kul att komma dit igen.

/Lars-Ivar