Snart dags för Askersund Outdoor

10

maj

Nu pågår de sista förberedelserna inför Askersund Outdoor för fullt.

Askersund Outdoor är en utomhusfestival som arrangeras 12-14 maj med massor av aktiviteter för stora som små! Vid Borgmästarholmen, i hamnen och staden kommer det finnas ett stort utbud av prova-på-aktiviteter för dig som besökare. Programmet innehåller uteaktiviteter på bredden, t. ex inom paddling, cykling, båtliv, jakt, fiske, vandring, långfärdsturer, camping och närliggande rekreationsområden. Hela programmet hittar ni här.

 

Strand på Borgmästarholmen

 

På ön Borgmästarholmen har det förberetts och fixats till festivalens Base Camp. Visste du till exempel att Sveriges första trädtält numera finns ute på Borgmästarholmen? Vad är då ett trädtält? Jo, det är ett stort runt isolerat tält som hänger ett par meter upp i träden som är inrett med två bäddar och en kamin vilket gör att du kan tälta riktigt bekvämt.

 

Utsikt från ett trädtält

 

Utsikt i taket i trädtältet

 

Kamin i tältet

 

Trappa ned från tältet

 

Det finns givetvis även andra tältplatser för den som är höjdrädd och gärna håller sig på marken. Just nu är alla tältplatser, både i träden och på marken omgivna av ett hav med vitsippor. Och givetvis har de även en fantastisk sjöutsikt. En naturupplevelse på både hög nivå!

 

Önskar du ytterligare bekvämligheter och vill övernatta finns självklart flera alternativ i Askersund med omnejd, här hittar du mer information om dessa.

Passa även på att besöka våra mysiga butiker för lite shopping och ta en fika, lunch eller middag i något av våra caféer och restauranger!

Så nu är det bara att ta på sig oömma kläder och ge sig ut på ett prova-på-äventyr!

//Linda & Sofia