Sommarlovsföretagare – nu är vi pågång

13

jun

På bilden ovan syns Gabriel Johansson, Isak Fredriksson, Johan Restadh, Ludwig Niklasson, Christina Nilsson, Nina Kuhlin och Emma Hallin-Raneborn

Under vecka 24 inleder många sommarlovslediga ungdomar sin feriepraktik. Några av dem tillbringar sin första sommarlovsvecka med att lära sig om företagande, eftersom deras feriepraktik kommer ske i form av att starta och driva ett företag.

Under tre veckor kommer sju 16- och 17-åringar att driva företag och ni kommer få följa dem här på bloggen!

Den här första veckan är vi här på Rådhuset och då handlar det om olika teoretiska kunskaper som är viktiga när man driver företag. De resterande två veckorna av feriepraktiken ska de dra igång verksamheten och i slutet av sommaren har vi en samling för att se hur det har gått för dem! Idag har vi pratat om alltifrån affärsidé, målgrupp, marknadsföring, första intrycket m.m. Alla har även fått varit ute på lite olika uppdrag för att se hur olika företag drivs! Imorgon får vi besök av Nyföretagarcentrum!

Gräsklippning, kläddesign, loppis och webbutik är några av de företagsidéer som de unga ferieföretagarna ska förverkliga under sommaren. Det här är första gången som Askersunds kommun erbjuder feriepraktik i form av eget företagande. Jag tycker det har varit en superrolig dag och jättekul att få höra om allas idéer och tankar! Jätteduktiga och ambitiösa företagare – det här kommer bli tre spännande veckor!

 

//Sofia