Sportlovscupen 10 år!

15

feb

Idag kommer årets första nummer av Bo i Askersund ut till alla hushåll och företag i Askersunds kommun. Här är ett smakprov på innehållet, en artikel om den 10-årsjubilerande Sportlovscupen i futsal! /Lars-Ivar

————————————————————-

Under sportlovsveckan intar uppemot 100 fotbollslag Närlundahallen. Sportlovscupen lockar spelare och lag från hela Mellansverige och det är full fart i hallen från tidig morgon till sen kväll.

Varje dag spelas ett fyrtiotal matcher och det langas korv och hamburgare i hundratal genom den lilla luckan i kiosken, som bemannas av Skyllbergs IK som också arrangerar cupen.

I år spelas cupen 16–23 februari och varje dag deltar tolv lag. På dagarna är det gruppspel och på kvällen spelas slutspel och finaler. Det blir flera derbyn under veckan; från kommunen är IFK Askersund, Skyllbergs IK och Åmmebergs IF anmälda. Dessutom deltar flera lag från både Örebro och Linköping.

– Barnen och ungdomarna älskarcupen, både de som spelar och de som är där som publik. Framför allt på kvällarna, när det är slutspel och finaler, brukar det vara fullsatt i hallen. Det blir som en fritidsgård, säger Erik Gunnarsson, kassör i Skyllbergs IK.

– Och många av dem vill hjälpa till! Till exempel vill de gärna dela ut priset ”matchens profil”, säger Karin Skålberg, sekreterare i klubben.

Ett stort arrangemang

Runt cupen är det mycket som ska fixas och ordnas. Kiosken och sekretariatet ska bemannas och det ska finnas domare på planen. Det krävs ett samarbete med både kommunens personal och företag i närheten för att till exempel mat- och sophantering ska fungera.

– Arrangemanget har blivit något av ett självspelande piano. Alla vet vad de ska göra och barnen i klubben har blivit mer och mer involverade för varje år, och tagit på sig ett större och större ansvar. Nästa år kanske vi ledare bara kan vara med i bakgrunden, säger Thomas Rehnström, ordförande i Skyllbergs IK, med ett leende.

Text: Adam Ryberg, Bild & Kultur AB

Vill du veta mer om vad som händer i Askersunds kommun under sportlovet? Här hittar du kommunens späckade sportlovsprogram.