Stockshammar – A touch of Sweden

09

nov

En tisdag nu i höstas blev jag inbjuden att besöka Stockshammar köksdesign och inredning AB och Annica Vissberger, hon hade flera roliga nyheter att berätta om!

 

  • Under hösten bygger dom om i butiken för att kunna visa upp nya kök och produkter från nya leverantörer. Går du i tankarna att förnya ditt gamla eller byta till helt nytt kök har dom absolut någonting som passar dig. Just nu säljs flera av utställningsköken bort till fyndpriser!

 

– Prisbilden på våra kök är bred vilket gör att vi har kök som passar alla, säger Annica.

 

Ett sätt att jobba med kök på som företaget faktiskt är ensamma om i Sverige att göra, är att de tillverkar finsnickeridetaljer till IKEA kök. Detta innebär att man pimpar upp sitt IKEA kök till att se betydligt exklusivare ut och med möjligheter att bygga på annorlunda sätt. Dessa detaljer finns på lager i Askersund. Konceptet heter ”A touch of Sweden”Jag hade hört begreppet tidigare men inte förstått vad det var! Vilken skillnad det kan bli med små detaljer, ser mycket mer lyxigt ut med lite fin finish. Kolla gärna på deras hemsida www.atouchofsweden.com för att få inspiration.

 

Stockshammar skåp

 

  • Nyligen har Stockshammar fått frågan om att bli nya agenter i Sverige för tre (!) franska inredningsmärken; Comptoir de Famille, Jardin d´Ulysse och Natives. Redan nu ändras butikens utbud om för att kunna vara både butik och showroom för svenska marknaden. Måndagar framöver kommer butiken att vara stängd för att arbetet med agenturerna ska hinnas med.

 

  • På privat tid driver Lars-Åke och Annica arrangemanget Köksreturen som innebär att gamla kök som de monterar ner och folk ändå vill slänga tas tillvara på och säljs som begagnat. Privatpersoner och lokala företag som t ex Hammars VVS finns med som sponsorer.

 

Senaste året har försäljningen av ”skräpet” genererat ca 140.000kr som de skänkt oavkortat till välgörenhet bland barn i Nepal och Colombia. Återvinning, klimatsmart och för ett bra ändamål! Om du är intresserad att hjälpa till i detta arbete, stor som liten insats, är du välkommen in till Stockshammar och prata med Annica för mer info.

 

Går du i kökbytartankar eller vill få lite roliga heminredningsidéer – passa på att göra en utflykt till en otroligt fin och inspirierade butik! //Sofia