Sveriges bästa båtklubb 2015 finns i Askersund!

08

feb

Stort grattis till Askersunds Segel & Motorbåtsklubb (ASMK) som blev utsedd till Årets Båtklubb 2015!

Tävlingen Årets Båtklubb arrangeras av tidningen Båtliv som är officiellt organ för Svenska Båtunionen (SBU) och Europas största båttidning, och i år kammade alltså ASMK hem segern med stor marginal.

– Jag är så stolt och glad över detta fina pris, för allas räkning som har bidragit till klubbens framgång under många år. Det är så mycket ideellt jobb och engagemang som ligger bakom att vi idag har en fin klubb, säger Camilla Sydner Svensson, ordförande för ASMK Askersund.

Prisutdelningen ägde rum på Båtmässan i Göteborg i lördags (6/2) med motiveringen:

”Med en omfattande och mycket varierad verksamhet är Askersunds Segel & Motorbåtsklubb ett föredöme för många båtklubbar. Klubben har en bra spridning på sina aktiviteter. Trots flera motgångar i klubbens historia har medlemmarna lyckats bygga upp en beundransvärd verksamhet.”

Priset delades ut av Bengt Gärde, ordförande i Svenska Båtunionen (SBU) och utöver diplom och gratulationer fick den vinnande båtklubben en specialbyggd skattkista från Orust Yacht Service. Den är tillverkad i massiv mahogny och fylld med båtprylar till ett värde av över 125 000 kr.

ASMK, Askersund
Foto: Ingela Welin

 

ASMK är en aktiv klubb som anordnar allt ifrån seglarskola för barn och ungdomar till välbesökta sommarfester. Under 2015 köptes nya båtar in till Jollesektionen och bryggor anlades för dessa.

 

ASKM, Askersund

ASMK, Askersund

Hamnen, Askersund

Dela gärna på Facebook för att ge ASMK den uppmärksamhet de förtjänar! 🙂

/Linda