Ikväll är det dags – Vi blickar framåt för framtidens småstadsshopping

12

okt

Ikväll är det dags för seminarium i ett nytt roligt projekt tillsammans med Askersund i Centrum och Örebro universitet!

Hur hänger handeln i Askersunds kommun med på tåget till framtiden?

Föreningen Askersund i centrum har ihop med Askersunds kommun inlett ett samarbete med Örebro universitet där vi tillsammans ska jobba med hur vi kan utveckla handeln och dra nytta av varandras kunskaper! Målet är att förstärka handeln i kommunen i ett året runt-perspektiv.

Småstadshandeln står inför stora utmaningar och Askersunds kommun är inget undantag. Hur får vi fler att handla lokalt? Hur syns vi? Hur kan vi förlänga säsongen? Det är några av de frågor Askersund i centrums medlemmar står inför och tillsammans med forskare på Örebro universitet hoppas vi kunna besvara några av dem helt eller delvis.

Vi vill skapa Sveriges bästa småstadsshopping och det tror vi kan bli verklighet i ett samarbete där universitets forskare tillför teoretisk kunskap och Askersund i centrums medlemmar bidrar med sin kunskap och erfarenhet av att bedriva handel lokalt.

För att skapa bästa tänkbara förutsättningar för samarbetet med Örebro universitet vill vi nu att Askersund i centrums medlemmar och andra med intresse för handeln bidrar med frågor, synpunkter och uppslag. Representanter från universitet har redan påbörjat arbetet genom att besöka ett 20-tal butiker runt om i kommunen tillsammans med mig och centrumledaren Petra Gustafsson.

Ikväll, 12 oktober kl 18.30 kommer ett seminarium om handeln i Askersunds kommun arrangeras på Hotell Norra Vättern där vi alla tillsammans med Askersund i centrum, kommunen och forskare från universitet deltar och där målet är att vi ska arbeta fram flera spår för hur vi konkret ska arbeta vidare med att utveckla småstadshandeln i kommunen. Genom universitetets medverkan har vi även möjlighet att ta del av forskningspengar i vårt utvecklingsarbete.

 Kvällens program:

18:00 Mingel med kaffe och smörgås

18:30 Välkommen

18:35 Vad gör en plats attraktiv? Linnéa Hassis, processledare Arena för tillväxt

19:00 Tillsammans marknadsför vi Askersund! Per Carlborg, Örebro universitet

19:20 Samverkan med Örebro universitets studenter.  Mattias Dyrvik, Evelina Carey

19:40 Parallella workshops på olika teman

Marknadsföring, Kompetensförsörjning & Askersund året om.

20:40 Summering och avslut

Välkommen till en intressant och spännande kväll där du har chans att påverka! Tillsammans ska vi bygga framtidens småstadshandel i Askersunds kommun!

 

Vi ses!

// Sofia