Systrarna K jubilerar

En underbar och somrig dag får jag och Siv Ahlstrand från kommunstyrelsen möjlighet att träffa Systrarna K hemma hos Karin på Mårsäter. Ja, Åsa och Karin Karlson känner de flesta Askersundarna säkert till och många har sett dem uppträda för både barn och vuxna! Systrarna K har arbetat många år tillsammans och i år firar de 15-års jubileum!

barnbild 2

Vilka är då dessa systrar och hur kom det sig att de började jobba tillsammans?

Åsa och Karin har alltid sjungit, spelat teater och spexat men då var för sig. Karin var dansbandssångerska under många år och såg vid ett tillfälle ett par norska tjejer showa till musikbakgrunder och då fick hon en idén att hon och Åsa skulle göra något liknande tillsammans.

Systrarna 2007

Åsa var till en början tveksam men efter en stunds övertalning och Karins stora engagemang med att styra upp ett koncept så hängde hon på! Vilket hon inte har ångrat en dag sedan dess! Genom åren har de utfört sina arbeten via flera bokningsbolag men nu 2016 har de gjort slag i saken och startat sitt eget företag, Systrarna K Handelsbolag.

Namnet Systrarna K, kommer från början ifrån att de blev kallade så, av självaste Leif ”Loket” Olsson. 2001 gjorde de sitt första framträdande tillsammans på Båtklubben i Askersund och sedan har det rullat på med över 2000 spelningar på över 150 olika platser(!).

Systrarna K 20 mars 2001

Systrarna är lika påhittiga, engagerade och spontana men även väldigt olika. Åsa håller ordning och reda, sätter struktur och ansvarar för ekonomin = Storasyster K. Karin är den konstnärliga och som även tar fram det mesta av ny rekvisita = Lillasyster K. Olika ansvarsområden är ett måste för att det ska fungera att arbeta tillsammans då det är lätt att bli rejält osams med sitt syskon, MEN det är en enorm fördel att få arbeta med någon som oftast förstår en utan att du ens behöver säga något!

barnbild 1 trulle

I sommar ser ni dem båda bland annat vid midsommarfirandet i Åmmeberg där Åsa kommer vara konferencier och Karin kommer uppträda tillsammans med en musiker. Ni kommer även kunna se dem uppträda gemensamt vid sommarkväll i Askersund 6 juli då de bjuder dig som besökare på sin 15-års kavalkad och på barnveckan – missa inte det!

/Sofia