Tack Madde för 10 år som kommunchef!

18

feb

Fredagen den 15 februari var Madeleine Andersson sista dag som kommunchef i Askersund. Det uppmärksammades med en lika högtidlig som uppsluppen avtackning i Stora salongen på Sjöängen med tal, tårta, pianomusik – och lite dans!

Ett 70-tal gäster vill tacka Madeleine Andersson för hennes nästan 10 år som kommunchef i Askersund och önska henne lycka till i hennes kommande uppdrag som kommundirektör i Vadstena. En av dem var Per Eriksson (S), kommunstyrelsen förre ordförande.

– Att vara kommunchef är en nästintill övermänsklig uppgift, men du har klarat den med beröm godkänt, alltid med en stor portion arbetsglädje, enorm kompetens och stor respekt för andra människor. Det är inte utan att det är med en tår i ögonvrån som vi vill tacka dig idag, sa Per Eriksson.

Hans efterträdare som kommunstyrelsens ordförande, Caroline Dieker, vill förstås också tacka och önska lycka till i Östergötland.

– Du ska veta att inte finns bättre politiker än här i Askersund, vi är kreativa på olika sätt. Det ligger mycket påhittighet både när vi ställer till problem och när vi löser dem, sa Caroline innan hon tillsammans med Per överräckte kommunens gåva, en tavla av Anneli Jöesaar.

Representanter för grannkommuner, andra myndigheter och det lokala näringslivet var också på plats för att avtacka Madeleine Andersson. Zinkgruvan Minings vd Agne Ahlenius påpekade att hon är välkommen tillbaka.

– Jag tycker ju själv att det är fantastiskt att vara i världens bästa kommun, så du ska veta att det aldrig är för sent att ångra sig!

I väntan på att en permanent efterträdare till Madeleine är på plats är kommunens personalchef Göran Richter tillförordnad kommunchef. Och han valde att ta en sista svängom med sin chef innan hon slutade, till tonerna av Jerry Williams ”I Can Jive”.

Den 1 mars börjar Madeleine Andersson på sin nya tjänst i Vadstena och hon ville förstås tacka alla medarbetare för sin tid i Askersunds kommun.

– Ensam är inte stark, vi har gjort det här tillsammans under de här tio åren. Jag har aldrig varit så länge på en och samma arbetsplats, det har varit så lätt att samarbeta med alla. Jag vill önska alla lycka till i framtiden, sa Madeleine Andersson. /Lars-Ivar