Torsdagar på Sjöängen med ”Trio me’ Bumba”!

23

sep

Här är en artikel som jag skrev till Bo i Askersund nummer 3 om Sjöängens nya satsning med spännande evenemang på torsdagskvällar i foajén. 

——————————————————————————————————-

En lättillgänglig mötesplats där det mesta kan hända. Det är tanken med ”Torsdagar på Sjöängen” som är en nyhet för hösten 2019.

Torsdagarna på Sjöängen arrangeras av kommunens scenkonstavdelning och tanken är att öppna upp Sjöängen ännu mera för besökarna.

– Vi vill att Sjöängen ska vara en enkel mötesplats för alla och med de här torsdagarna vill vi visa att det kan hända saker i alla delar av huset. Under torsdagarna kommer vi i första hand vara i foajén, omväxlande på första och andra våningen beroende på evenemang. Dessutom kommer serveringen vara öppen, säger scenkonstchefen Daniel Eriksson.

Serien med torsdagsevenemang inleddes redan i slutet av augusti med irländsk folkmusik och under hösten blir det allt från boksläpp till körkväll med julsånger.

Närmast, 26 september, väntar några riktiga veteraner inom svenskt musikliv, Trio me’ Bumba, som turnerat ända sedan 1960-talet.

– Det är enda gången under hösten som det kommer att kosta något på våra torsdagsevenemang, entrén är 85 kronor. Annars är tanken att torsdagarna på Sjöängen ska vara gratis.

Totalt är nio torsdagar inplanerade under hösten och planeringen inför vårens program är i full gång.

– Vi tar gärna emot förslag från såväl artister som föreningar och privatpersoner. Vi står för tekniken, arrangemanget och marknadsföringen, sedan återstår det innehåll och det är alla välkomna att bidra med, både proffs och amatörer, säger Daniel Eriksson.

/Lars-Ivar