Träffa vår nya hållbarhetsstrateg

02

maj

Här kommer ett litet gästinlägg från kommunens nya hållbarhetsstrateg som gärna vill komma i kontakt med er!

Hej!

Veronica Sund heter jag och det är jag som är kommunens nya hållbarhetsstrateg sedan 3 månader tillbaka. Under min första tid har jag bl.a. ägnat mig åt solelsprioritering, biogasutredning och påbörjat det spännande arbetet med att utveckla vår hållbarhetsstrategi som kommer leda vårt ambitiösa miljöarbete de närmsta åren.

Passa på att komma och prata med mig – jag behöver er input på vad ni tycker är viktigt att få med i den kommande hållbarhetsstrategin och hur vi i Askersund kan utmärka oss på miljöområdet! Er företagare vill jag speciellt passa på att bjuda in till dialog om hur företag kan ta ett lokalt samhällsansvar. Vad gör ni idag, vad vill ni göra och vad skulle andra kunna göra?

Idag, 2 maj kl 14.00-19.00 kommer Partnerskapet för sociala innovationer till Askersund för att höra om er Askersundares spännande samhällsförbättrande idéer! Partnerskapet består av olika aktörer i länet som sysslar med social hållbarhet på olika sätt: ex. Region Örebro Län, Örebro Universitet, den kooperativa företagsrådgivningen Coompanion och de flesta av länets kommuner. Ta chansen att få coachning om hur du kan hitta samarbetspartners och söka finansiering för din idé, vi finns på torget vid marknadsplatsen i vår husvagn mellan 14 och 19. Vi bjuder på kaffe och bulle!

Läs mer om partnerskapet för sociala innovationer här

Vi vill väldigt gärna höra era tankar kring området och bolla idéer, kom och prata med oss!

 

Ett tillfälle till i närtid som jag vill tipsa om är:

I samband med Askersund Outdoor 13 maj kl 10-13 kommer jag även finnas på plats i Askersunds kommuns monter för att prata hållbarhetsfrågor med dig som besökare.

Självklart finns jag också tillgänglig på telefon, 0583-810 33.

Jag ser fram emot att träffa er!

//Veronica Sund, Hållbarhetsstrateg i Askersunds kommun