Turistinformationen öppnar upp för Hemester

12

maj

Hemester – att semestra i hemtrakten – det är temat när VisitAskersunds turistinformation öppnar för säsongen i sin hamnbod i Askersund. Från den 7 maj till 6 september är turistinformationen öppen dagligen för besökare, som den här sommaren troligtvis kommer snarare från när än fjärran.

Sommaren blir annorlunda men kan bli riktigt bra ändå! Genom att fokusera på det som är möjligt utifrån myndigheternas rekommendationer att undvika resor även inom landet vill personalen på VisitAskersunds turistinformation uppmuntra alla till att våga upptäcka nya saker på nära håll.

– I år är det dags att upptäcka gömda pärlor som finns runt knuten och vi hjälper förstås gärna till, säger turistassistenten Lea Rauch.

Ett sätt är att turistinformationen tillsammans med besöksnäringen erbjuder olika endagspaket med kombinationer av aktiviteter som passar ihop, både lägesmässigt och på andra sätt.

– Det kan vara ett besök vid gruvmuseet i Knalla gruva kombinerat med en tur längs Mariedammsleden med ett dopp i Viksjön som avslutning, säger turiststrategen Kersti Beck-Larsson.

Hon och hennes kolleger har även delat in sommarens Hemesterkategorier efter vilken typ av äventyr som erbjuds.

– Lågskor, vandringskängor eller badtofflor, vilken äventyrare är du? – så delar vi in aktiviteterna. Lågskor i Askersund och de andra tätorterna, vandringskängor i skog och mark och badtofflor vid sjöar och stränder, säger turistassistenten Claudia Lewandowski,

Det mesta i evenemangsväg har ställts in den här sommaren, men ett evenemang som kommer att hållas är barnveckan, om än i ett annorlunda format.

– Barnveckan hålls vecka 28 som vanligt och den firar dessutom 10-årsjubileum. Vårt mål är att de flesta av arrangemangen ska kunna bli av, men så att de följer restriktionerna mot större folksamlingar. Det innebär fler tillfällen med färre deltagare i vissa fall. Men i gengäld kommer hela sommaren vara en Barnsommar i Askersund med omnejd, där Barnveckan blir startpunkten, säger Lea Rauch

Passa på att upptäcka allt spännande som finns lokalt runt om kring i Askersunds kommun! Missa inte att ta del av allt som ”Askersund levererar” på www.visitaskersund.se/askersundlevererar. Här hittar du erbjudande om varor och tjänster från lokala företag med bland annat tips på shopping, fika- och matsäckspaket!

//Sofia & Lars-Ivar