Ung Företagsamhet & UF-Företag

13

mar

På vår gymnasieskola i Hallsberg får eleverna chansen att driva UF-företag under ett år som en del av skolarbetet. Igår var 13st UF-företag från Alléskolan med höjdpunkten här i länet då årets UF-mässa arrangerades på Conventum i Örebro! Totalt var det  116st UF-företag som var med som utställare på mässan både för att visa upp sina verksamheter men även för att tävla om 12st ärofyllda utmärkelser, alltifrån årets UF-företag, årets monter, årets säljare, årets affärsidé m.m. Finalisterna går sedan vidare till SM i Ung Företagsamhet som arrangeras på Älvsjömässan i Stockholm 16-17 maj!

En riktigt inspirerande dag med många duktiga företagare och kul affärsidéer! Själv fick jag förmånen att vara med i juryn för årets monter!

 

Ett stort Grattis vill jag även säga till Tobias Björk från Alléskolan som blev utsedd till Årets UF-lärare!

Jätteroligt att det även tillkommit en ny lokal partner till Ung Företagsamhet! Zinkgruvan Mining har nyligen tecknat ett samarbetsavtal för att stötta unga företagare!

Är du som företagare också nyfiken på att vara med som UF-partner, klicka här för mer information eller kontakta Region chef Ida Jensen ida.jensen@ungforetagsamhet.se eller på 0739-145009!

Nu håller vi tummarna för länets finalister och att vi får se många entreprenörer som fortsätter med sina verksamheter efter UF-året!

//Sofia