Utflykt Stjernsund

29

jul

Vill du göra en utflykt i sommar? Är du kanske nyfiken på att besöka ett slott? Gör då en utflykt och besök fantastiskt fina Stjernsunds slott som började byggas redan 1798. Slottet har en lång historia som du kan ta del av om du följer med på en guidad visning. Du kan självklart även bara njuta av den vackra omgivningen och promenera i den stora slottsparken. När du börjar bli hungrig kan du besöka slottscafét som ligger alldeles intill vattnet. Och du får inte heller missa den välsorterade gårdsbutiken med ett brett sortiment av lokalproducerade varor!

omgivning-stjernsund-webb

Stjernsunds-slottscafe-2-webb

Vid Stjernsunds slottscafé hälsas du varmt välkommen av Lena med personal. Här kan du fika, äta lättare luncher eller avnjuta en god buffé. Cafét är öppet alla dagar i veckan under sommaren mellan kl 10-17 och kan även ta emot sällskap upp till 80 personer för både middagar och fester!

 kondisbitar-stjernsund Lena-Stjernsund buffe-stjernsund

Butiken Stjernsund är en gårdsbutik drivs av familjen Gilbertsson och som ligger nära slottet. Här kan du hitta ett stort urval av olika lokalproducerade varor, alltifrån ägg, mjölk, ostar, karameller med mera….Det finns lite allt möjligt som passar både stora och små! Öppet alla dagar i veckan!

Stjernsunds gårdsbutikStjernsunds gårdbutik, Askersund

Ett besök att planera in med familjen, vännerna eller kanske helt på egen hand!

/Sofia & Linda