Vad tror vi om befolkningskurvan i Askersunds kommun 2016?

11

jan

Det alla små kommuner runt om i Sverige kämpar med idag är att inte minska i befolkningsmängd. Det är en tuff uppgift men viktig för kommunernas överlevnad och välmående. Vi som arbetar på Askersunds kommun jobbar ständigt med att lösa problem och förbättra för våra invånare och företag. Då är det extra viktigt att vi ibland stannar upp och uppmärksammar den positiva utveckling som faktiskt sker innan vi dyker ner i nästa uppgift eller projekt.

Sofia Fredriksson har tidigare skrivit om hur det går för företagen i Askersunds kommun och det är en mycket glädjande läsning. Samtidigt ser vi att befolkningen faktiskt ökat de senaste åren och plötsligt bygger vi nya flerbostadshus och en ny skola, konsertsal, konsthall, biograf och bibliotek. Dessutom har det ploppat upp andra verksamheter såsom gym, bowling, frisörer och andra nödvändigheter för vår blomstrande stad och kommun. Vi har med andra ord lyckats med det många andra misslyckats med. Varför tror du att det är så? Skicka gärna ett mejl till linda.stenmark@askersund.se och berätta vad just du tycker är en framgångsfaktor i vår kommun.

Så, det ska bli spännande att se vad 2016 levererar för statistik (både för företagen och befolkningen) när riksväg 50 byggs ut, Sjöängen står klart, vår nya stadsdel Västra Strandparken är under uppbyggnad, alla fantastiska företag fortsätter att växa och fler upptäcker att de kan bo lite bättre i Askersund! Heja oss!

/Linda

P.S. Jag har inte fått den sista rapporten som fulländar befolkningskurvan 2015, men jag hoppas den trillar in på mejlen snart.