Välbesökt jobbmässa på Sjöängen!

13

feb

Tisdagen den 12 februari arrangerades för tredje året i följd en välbesök jobbmässa på Sjöängen i Askersund. Ett 20-tal utställare i form av små och stora lokala företag och aktörer som Askersunds kommun, Arbetsförmedlingen och Nyföretagarcentrum medverkade på mässan i Sjöängens foajé.

Tillsammans erbjöd utställarna nära 300 lediga tjänster, många av dem semestervikariat, men även fasta anställningar. Ett av de företag som medverkade på mässan var O. Bodins Maskin AB, som bland annat var med på mässan för att synas och visa upp sig.

– Vi är nog ganska anonyma och det vill vi försöka ändra på. Det är första gången vi är med på den här mässan och vi har fått kontakt med flera intressanta personer, säger Linda Svensson, som representerade Bodins på mässan tillsammans med Mikaela Gustafsson.

Bodins Maskin är ett producerande företag med inriktning på materialhantering. Länge fanns företaget i Åmmeberg, men sedan några år tillbaka finns företaget på Lustenrustvägen i Askersund. När det gäller rekryteringsbehovet söker företaget, som idag har 15 anställda, ganska brett.

Linda Svensson och Mikaela Gustafsson på O. Bodin Maskin AB
var med på Jobbmässan för första gången.

– Främst handlar det ju om verkstadsarbetare, vi är ju en industri. Men det behövs även administratörer och folk som kan rita CAD, säger Mikaela Gustafsson.

Kommunens näringslivsutvecklare Sofia Fredriksson var spindeln i nätet för mässan och hon var nöjd efteråt.

– Det var en strid ström av besökare hela tiden och vi hade några fler utställare än de tidigare åren. Vi kommer nog fortsätta arrangera den här mässan även nästa år, det känns som att det finns ett behov. Dessutom var det roligt att flera UF-företag var med på mässan, säger Sofia Fredriksson. /Lars-Ivar