Välkommen till Rönneshytta!

01

aug

Rönneshytta är en tätort, cirka 1 mil nordost om Askersund. Rönneshytta är en levande bygd med engagerade invånare och fantastiska entreprenörer. Här kan du bo i villa, lägenhet och tillgänglighetsanpassade marklägenheter. I samhället finns förskola, skola och fritidsverksamhet upp till årskurs 5. Här ligger sjöarna Multen och Löcknasjön.

Här finns också Varuhuset som säljer allt ifrån livsmedel till leksaker, utemöbler, cyklar och trädgårdsredskap. Utanför varuhuset finns en obemannad bensinstation och en återvinningsstation. Äta kan du göra i Rönne Kafé & Bistro och hos Rönne Trädgård hittar du allt du behöver ha i blom- och växtväg. En populär keramikbutik finns även den i Rönne.

Rönneshytta, varuhuset  Rönneshytta, tanka

Rönne Trädgård, Askersunds kommun

Rönne Kapell

Rönne Keramik


För dig som pendlar

Med riksväg 50 nära tar du dig snabbt dit du vill

Rönneshytta – Askersund: 10 minuter
Rönneshytta – Hallsberg: 15 minuter
Rönneshytta – Örebro: 31 minuter
Rönneshytta – Stockholm: 2 timmar 30 minuter
Rönneshytta – Göteborg: 3 timmar 10 minuter


Förskola, skola och fritidshem
 

I Rönneshytta skola finns verksamheter från förskola till årskurs 5. Här går cirka 90 elever.

Rönneshytta skola

Rönneshytta förskola omges av en härlig natur med både skogar och sjöar som ger möjlighet till många rika naturupplevelser för både barn och personal. Naturen är en viktig del av verksamheten och förskolan arbetar mot en naturprofil, vilket innebär att de även har utepedagogik.

Rönneshytta skola arbetar aktivt med att alla ska känna sig trygga i skolan och få arbetsro på lektionerna för att höja förutsättningarna för eleverna att nå sina mål. På skolan arbetar de därför utifrån reglerna: Respektera dig själv, Respektera andra, Respektera all egendom. Rönneshytta skola har naturprofil med både skog och sjöar nära.

Rönneshytta förskola och skola deltar under åren 2015-2018 i projektet We move (in) Europe. Projektet genomförs inom EU:s utbytesprogram Erasmus + och temat för perioden är resande och transport – förr, nu och i framtiden. Deltagande förskolor/skolor kommer från Slovakien, Tjeckien, Italien, Sverige och Tyskland. Projektet kan följas genom bloggen ronneshytta.blogspot.com eller genom projektets officiella hemsida wemoveineurope.eu

Rönneshytta skolas fritidshem, Myrstacken, består av en avdelning med cirka 35 inskrivna barn och tre pedagoger. Vi samarbetar med förskola och skola och finns med barnen under nästa hela skoldagen.

Fritidshemmet erbjuder olika aktiviteter på eftermiddagen som till exempel idrott, slöjd och pyssel. Det finns också möjlighet att slappna av eller leka med kompisar. Här satsas på att ha roligt tillsammans och skapa en lustfylld fritid genom att erbjuda barnen olika aktiviteter ute och inne, med en mix av fantasi, teknik, kreativitet och rörelse.


Länkar

Rönne Kafé & Bistro
Varuhuset i Rönneshytta
FaB Keramik
Rönne Trädgård

Gå in på dessa sidor för fler fantastiska bilder och låt dig inspireras!


Vill du också bo i Rönneshytta? Kika in på hemnet.se för att se vilka villor som är till salu, eller besök vår hemsida www.askersund.se/flyttahit och hitta din drömtomt.

Välkommen till Rönneshytta!

Linda