Valvet öppnar sig för nya verksamheter!

22

okt

Vad kallar man ett kontorshotell som tidigare inrymt en bank? Valvet förstås! Den 23 oktober invigs fastighetsägaren Pär Carlssons nya verksamhet i Swedbanks gamla lokaler på Sundsbrogatan i Askersund. Redan har tre företag flyttat in och ett fjärde är på väg.

Att det skulle bli kontorshotell i lokalerna efter bankens flytt 2018 var ingen självklarhet.

– Jag visste knappt vad ett kontorshotell var när jag fick tipset. Jag är ju fastighetsägare, jag hade ingen erfarenhet av att jobba på det här sättet. Men det har gått bra, det här över de förväntningar jag hade när jag började, säger Per Karlsson och blickar ut över de rymliga gemensamma ytorna där kontorshotellets hyresgäster kan samlas för en gemensam fika.

Just möjligheten att träffa mer folk under arbetstiden tycker Maria Resebo på Polyworks Scandinavia är en av de stora fördelarna med att finnas på ett kontorshotell. Hon arbetar tillsammans med Martin Elf, som äger företaget, och sköter bland annat ekonomi och administration.

– I våra förra lokaler delade vi på ett kontorsrum och eftersom vi båda pratar mycket i telefon kände vi ett behov av att flytta, så att vi fick ett rum vardera. Samtidigt är Martin ute och reser mycket, så det blev ganska ensamt för mig. Här finns det mer folk i rörelse och man kan fika gemensamt, vi är väldigt nöjda med våra lokaler, säger Maria Resebo.

Maria Resebo och Martin Elf på Polyworks Scandinavia har varsitt kontor på kontorshotellet Valvet.

– En annan stor fördel är att det finns två rymliga konferensrum som vi får använda. Vi har ofta utbildningar och då behöver vi sådana lokaler. Nu behöver vi inte hyra in oss någon annanstans, säger Martin Elf.

Konferensrummen är döpta i samma lekfulla anda som hela kontorshotellet och heter Franz Jäger och Dynamit-Harry, namn som är hämtade från filmerna om Jönssonligan. Båda är utrustade med storbildsskärm och annan modern teknik.

– Den första frågan man får av folk när man ska starta ett kontorshotell är: Finns det fiber? Den andra är: Finns det kaffemaskin? Sedan har alla sina specifika önskemål, men de två frågorna återkommer hela tiden. Och jag försöker hörsamma alla önskemål från mina blivande hyresgäster. Det har varit väldigt mycket jobb, men det är väldigt roligt också, säger Pär Carlsson.

Polyworks Scandinavia arbetar med 3D-mjukvara inom mätindustrin, medan de andra företag som flyttat in hittills är ett byggföretag och en ekonomfirma.

– Vi arbetar ju inom väldigt olika branscher, men det kan vara bra att kunna utbyta idéer, trots att vi sysslar med olika saker, säger Maria Resebo.

För Pär Carlsson är just mötet mellan olika företagare något han vill att Valvet ska bidra till och han har en vision av vad han hoppas att Valvet ska vara om ett par år.

– Då ska det myllra av liv och kreativitet här i Valvet, hyresgästerna ska kunna ha nytta av varandras kompetenser, säger Pär Carlsson.

Totalt rymmer Valvet 14 kontor och därutöver tio så kallade flexplatser, där man får en plats i ett öppet kontorslandskap.

/Lars-Ivar och Sofia